RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sagens seertall høvles

Sist oppdatert:
Alle gode ting er ikke tre for radiomannen Steinar Sagen på tv.

I dag er det «Torsdag kveld med Steinar Sagen» på NRK1. Serien er den tredje i mockumentary-sjangeren fra den populære radiomannen, og etter to seerfiaskoer var det nok håp om at det skulle løsne denne gangen.

NA24 - din næringslivsavis

Serien ble i hvert fall, og blir fortsatt, kraftig promotert på den statlige hovedkanalen.

Tapte 87.000 seere
«Torsdag kveld med Steinar Sagen» åpnet med 297.000 seere på NRK1 for fire uker siden, etter massiv forhåndsannonsering.

Uken etter hadde 87.000 seere forlatt 32-åringen, et tap han ikke greide å hente inn igjen til episode tre av mockumentaryen.

Det vil seg bare ikke for den populære radiomannen på tv.

Debut med gode kritikker
Sagen debuterte som mockumentarist på NRK2 med «Singelklubben» for et par år siden. Serien fikk gode kritikker men oppnådde bare seertall på rundt 100.000.

I fjor var Steinar Sagen tilbake med ny pinlighetsdokumentar, denne gang som nakkeslengskadet reklamemann i serien og «Fremtiden kommer bakfra» på NRK1. Heller ikke dette ble noen blockbuster, med snittseertall på rundt 250.000.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Sagen selv viser liten bekymring over de lave seertallene.

- Vi er veldig fornøyd med seertallene vi. Det er jo vanlig at seertall går litt opp og ned, sier han til NA24 Propaganda.

- Er det et for smalt konsept dette her?

- Jeg skjønner at det kan oppfattes som litt smalt, men det må det også være plass til. Det er et helt nytt konsept, så folk trenger litt tid til å bli vant til formen, sier han.

- Får du flere sjanser dersom dette ikke utvikler seg til en suksess?

- Ja, det tror jeg. Alle kan ikke lage underholdningsprogrammer som «Skal vi danse», eller «Isdans». Man sammenligner alltid nye programmer med programmer som har gått før, og det blir egentlig litt feil, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere