RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets råeste rockespill

Sist oppdatert:
Det enkle er ofte det beste – vi har testet «Guitar Hero 2» til Xbox 360.

(Spillmagasinet): For mange gikk drømmen om å være rockestjerne i oppfyllelse da det første «Guitar Hero»-spillet ble lansert.

De nesten utelukkende kjente sangene presenteres som en haug fargede diamanter som ruller mot deg, og din oppgave er å trykke på de riktige knappene på en plastikkgitar.

Les også:Rock løs i nytt spill

Kongen av rock

Jeg vet at beskrivelsen min er like spenstig som noe fra et knusktørt forskningstidsskrift, men «Guitar Hero» er et av de spillene som er vanskelige å forklare. Derfor må du nesten bare tro meg når jeg sier at det er kjempemorsomt.

Riktignok ser du fullstendig dust ut der du hopper rundt og hamrer løs på den lille lekegitaren, men du lever deg helt inn i rollen som rockestjerne og har ikke tid til å tenke på sånt. Både alene og sammen flere er spillet en sikker vinner.

«Med 10 nye sanger og globale rankinglister, er «Guitar Hero 2» til Xbox 360 enda mer «må-ha» enn PS2-versjonen.»

Flere sanger

Oppfølgeren, «Guitar Hero 2», bød både på en enda fetere låtliste og nye funksjoner. Utviklerne fikk lov til å bruke til en rekke originalopptak (i motsetning til originalens coverversjoner) og implementerte blant annet en samarbeidsmodus.

Nå er 360-versjonen endelig her, og i motsetning til de fleste konverteringer er den bedre enn originalen. I tillegg til å by på kraftig forbedret grafikk, inneholder spillet 10 nye og for det meste fabelaktige sanger.

På Xbox 360 får du blant annet spille deg gjennom «The Trooper» av Iron Maiden og Alice Cooper sin «Billion Dollar Babies», i tillegg til «Sweet Child of Mine», «Mother» og alle de andre fra PS2-versjonen. Alt i alt har du over 70 sanger å velge mellom.

Ingen Live-støtte

Utviklerne har gjort enspillermodusen mye mer avhengighetsdannende, nå lastes poengsummene dine opp på Live og du konkurrerer dermed mot folk fra hele verden. Og ikke pokker om LeetGamer12 skal få ligge før deg på lista.

Flerspillermodusen er «dessverre» lik, «Guitar Hero 2» til Xbox 360 kan ikke spilles over Live. Selv om det er kjempemorsomt å spille spillet på vorspiel, nachspiel eller i andre festlige lag, kunne vi godt tenkt oss muligheten til å utfordre hvem som helst når som helst.

Ledningen er din fiende

Et annet minus, selv om det egentlig er Microsofts feil, er at kontrollen ikke er trådløs. Det vil si at du må slåss med en for kort ledning, og blir livredd hver gang en eller annen lever seg litt vel inn i spillet.

Heldigvis løser kontrollen seg lettere ut på 360 enn på PS2, og maskinen får derfor færre turer i gulvet (du bør egentlig sette den der med en gang).

«Må-ha»

De to siste feilene er likevel som dråper i havet å regne. Med 10 nye sanger og globale rankinglister, er «Guitar Hero 2» til Xbox 360 enda mer «må-ha» enn PS2-versjonen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere