RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap sprekker i Bergen

Sentrumsalliansen er et faktum. Utbryterne i Ap stiller eget parti ved kommunevalget til høsten.

(iBergen.no) - Det er et vakum mellom Høyre og Arbeiderpartiet og det vil vi fylle. Vi ser at valgdeltagelsen blir mindre og mindre. De fleste er utgått fra Arbeiderpartiet, sier Salah Salir som har tatt initiativet til Sentrumsalliansen, et nytt parti i Bergen.

- For Sentrumsalliansen er det viktig at fellskapsløsningene skal ligge i bunn. Samtidig som det er nødvendig at noen oppgaver er private, hvor næringslivet må kunne inneha gode vilkår og forutsigbarhet.

- For min del var det en ukultur som jeg fant udemokratisk som gjorde at jeg gikk ut av Ap. Jeg var f.eks totalt uenig i integreringspolitikken for innvandrere. Bare fine ord, men ingen handling.

- Også for den tidligere Ap-leder og nestleder, Jarl Høva og Merete Andreassen, dreide det seg om et opprør mot en udemokratisk arbeidsform i Arbeiderpartiet. Det faktum at det kun var folk med fagforeningsbakgrunn som slapp til, samtidig som Høva hadde et brennende engasjement i sakene rundt Sandviken Sykehus og der kom han i klinsj med Ranveig Frøiland, en sterk person i Hordaland Arbeiderparti.

- Hvor mange prosent av Arbeiderpartiets velgere vil dere stikke av med?
- Jeg vil ikke leke med tall nå, men vi har god kontakt på grasrota.

- Vil dere ødelegge for Arbeiderpartiet?
- Vi er ikke her for å ødelegge for andre parti, sier utbryteren Salar Salih, som har tatt initiativet til det nye partiet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere