RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever ekstraordinære E18-tiltak

Sist oppdatert:
Frp krever ekstraordinære tiltak på E18 i Vestfold etter at enda en tunnel ble stengt.

FrPs stortingsrepresentanter Bård Hoksrud og Anders Anundsen fra henholdsvis Telemark og Vestfold sier de frykter at stengingen av E18 blir langvarig. Nå spør de samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) hvilke utbedringstiltak som skal gjennomføres på omkjøringsveiene.

- Denne stengningen betyr at faren for at E18 vil være lengre stengt øker. Omkjøringsvei rv 313 er på enkelte strekninger i svært dårlig stand og var i sin tid kjent som dødsveien på grunn av det svært høye antallet alvorlige ulykker på strekningen, skriver Hoksrud og Anundsen i en pressemelding.

- Dersom stengningen av E18 blir langvarig er det nødvendig med mer omfattende utbedringer. Eksempelvis asfaltering og andre utbedringstiltak på vegbanen, og tiltak som vil bedre sikten under ferdsel på vegen, økt tilstedeværelse av politi, støyreduserende tiltak og trafikksikkerhetstiltak for beboerne, sier de to Frp-erne.

1. juledag raste deler av Hanekleivtunnelen og det ene tunnelløpet ble stengt. Kort tid etter stengte veivesenet også det andre tunnelløpet. Trafikken på E18 ble omdirigert mellom Sande og Holmestrand. Torsdag ble også nabotunnelen Bolstadtunnelen stengt, fordi veivesenet mener det også her kan være fare for at tunneltaket raser ut.

Hoksrud og Anundsen ber statsråden gjøre rede for sikkerheten også i de andre tunnelene på E18 og at det iverksettes nødvendige tiltak.

Les oppdaterte veimeldinger fra Statens vegvesen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere