RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

26 jenter søker bussjåfør

Sist oppdatert:
De 26 jentene i russebussen søker nå sjåfør og arrangerer audition. Møt jentene her.

(iBergen.no) Gjennom billedserier, video innslag og jentenes egen blogg kan våre lesere følge 26 jenters russefeiring fra i dag av. De beskriver selv det hele her:

Her er jentenes Me-side der du kan følge utviklingen dag for dag

Og vi følger dem med jevnlige reportasjer gjennom april og mai måned. De kommuniserer med leserne gjennom ME-siden sin og bli ikke overrasket om de dukker opp på det populære TV-programmet Sonen.

Alle russegutters drøm er å komme seg inn og få en plass på bussen, men det kommer ikke til å bli lett.

- Når vi kjører er det ikke snakk om. Da har vi bare nok seter til oss selv, uansett hvor søte de er, ler Kristine Blom.

- Når vi står stille er alle velkommen, men det er ikke sikkert alle får bli.

Jentene skal delta på treff både i Kongeparken og på Tryvann.

Startet som fire biler
Det startet som fire russebiler, men så fant Fana-jentene ut at de ville ha sin egen buss. Dermed ble gutta satt på båten og jentene dro til Oppegård for å shoppe buss for rundt 200.000 kroner. Siden den gang har det bare ballet på seg med diverse godkjenninger, reparasjoner og oppjusteringer og ikke minst pengeutlegg.

- Vi gjør regning med at vi kommer til å bruke i alt rundt kroner 30.000 hver på russefeiringen, men heldigvis har vi skaffet oss sponsorer og vi jobber som gale til inntekt for feiringen så vi håper å få den reelle kostnaden ned i under det halve. Dessuten skal vi jo selge bussen etterpå. For bussen er jo mye bedre nå enn den var da vfi kjøpte den, bla med nytt anlegg.Kanskje vi tjener på hele russefeiringen, bussjef Kristine Blom til iBergen.no.

Bollywood here we come
Det er ingenting som er overlatt til tilfeldighetene på denne bussen. Her skal Bærumsgutta virkelig få seg en konkurrent når Bollywood-jentene triller inn på Tryvann-treffet.

- Vi har valgt temaet Bollywood. Det er det garantert ingen andre som har valgt. Så her skal det bli masse farger, mønstre, glinsende gulv og speil i taket. Mye jobbing, men det går foreløpig veldig bra. Vi skal rett og slett motbevise ryktene som Fana-jentene har på seg, sier jentene til iBergen.no.

Ryktet som det snakkes om er at Fana-jentene er rike, blonde og ikke kan så mye annet enn å kle seg pent.

- Og hvor mange catfights har det vært?
- Vi har nesten ikke kranglet, det eneste vi har diskutert mye er fargevalgene, sier Maria Lygre og høres nesten overbevisende ut.

Bussen er installert med tak og vegger, downlights, doble skinnseter og en bardisk som nå skal pimpes.

- Men dere har bare 26 seter og er 26 jenter - da er det vel ikke plass besøkende?
- Vi har kosekroken baki bussen også...

Bussjåfører på audition
Ingen av jentene har kommet seg til bussertifikatet ennå. Men den biffen har de for lengst tatt seg av. I alle fall turene til russetreffet på Tryvann og i Kongeparken.

- Der er det faren til Mia som skal kjøre. Han er politiet så det tror jeg foreldrene våre ble glade for å høre, sier Kristine Blom.

- Men hvem skal kjøre dere til og fra byn?
- Vi holder på med en audition for å finne noen som er interessert. Vi har hatt en inne og skal ha en til. «Oppkjøringen» blir å få bussen ut av Hordnes der den står - det er ikke enkelt.

Feiteste bussmotoren
Det er ikke hvilken som helst buss jentene har fått hendene på. For i den slitte bussen, står nemlig den feiteste bussmotoren en kan oppdrive, ifølge jentene.

- Det er en trekkbuss som har den største motoren som er. Det vil si at den kan trekke andre busser, skryter Mia.

- Du må få med at guttebussen til Fana gymnas bare går i 35 km/t. Vi kommer til å flise dem. Kanskje vi må stoppe midt oppe på fjellet for å trekke dem over, sier jentene og flirer hånlig.

iBergen.no vil komme med flere saker om de flittige jentene i tiden frem til russefeiringen starter. Og når den endelig starter, er vi selvsagt med.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere