RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småflaut fra Finnmark

Sist oppdatert:
Fordommene florerer, humoren holder seg på et lavmål og hysterisk morsomt blir det aldri.

Kill Buljo - The Movie, Norge 2007. Regi: Tommy Wirkola. Med: Stig Frode Henriksen, Tommy Wirkola, Linda Øverli Nilsen, Natasha Angel Dahle, Martin Hykkerud, Ørjan Gamst, John Even Pedersen, Christian Reiertsen, Frank Arne Olsen, Ørjan Gamst, Jørn Tore Nilsen, Merete Nordahl, Heidi Monsen og Eirik Junge Eliassen.

Aldersgrense: 15 år.

Det som begynte som en filmtrailer for noen år siden har nå blitt en salig blanding av nordnorsk entusiasme, vulgariteter og litt humor. Til tider er handlingen ganske så amatørmessig fortalt, men selve produksjonen er veldreid og smart satt sammen. Dette alene gjør at «Kill Buljo» ikke blir en eneste lang lidelse.

For selv om det er langt mellom lyspunktene er det ikke vanskelig å bli sånn passe fascinert. Dette er langt fra Jackass, men allikevel en triade med påfunn fra guttegjengen. Fint satt sammen, men kanskje ikke verdig en hel spillefilm.

Les også:

Er dette for vulgært?

Filmeventyr startet på Nettavisen

Se eksklusiv Kill Buljo

Jompa Torman er på hevntokt etter at en gjeng på fire fra The Deadly Sapmi Assassination Squad skyter ned hele forlovelsesselskapet.

At de bevisst er herlig politisk ukorrekt, hjelper selvsagt litt. Filmen er en hyggelig opplevelse om man ikke har så høye forventninger på forhånd. Dette er først og fremst et produkt av en kreativ vennegjeng, men innholdsmessig er det utrolig mye som er både platt og ekkelt.

Eirik Junge Eliassen har tidligere gjort mye rart på film og scene, men her er han spåkone som lager middag av tiss, bæsj, kjønnshår og snørr. Dermed skulle standarden være satt for de som setter pris på bisarr humor.

De fordommene som allerede eksisterte om Finnmark blir neppe mindre etter at «Kill Buljo» lanseres over hele landet denne våren.

Kanskje er dette eksotisk for noen, men samtidig ytterst flaut for andre. Ufattelig dårlige skuespillere er nå en ting, men parodisjangeren er heller ikke den enkleste filmformen å prøve seg på. All ære til gjengen som utviklet filmleken til en nasjonal begivenhet, men neste gang bør innholdet stå i stil med teknikken. Det ville gjøre Quentin Tarantino stolt.

Les flere filmanmeldelser her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere