RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- NTF sterkere enn noensinne

Sist oppdatert:
- NTF er blitt en premissleverandør i norsk fotball. Sammenlignet med andre ligaforeninger i Skandinavia har vi kommet lengst på de viktigste områdene, sier avtroppende styreleder Olav Boksasp i NTF.

På fredagens årsmøte går han etter eget ønske av som styreleder i NTF etter 4 særdeles innholdsrike år.

Bred utvikling

- Personlig sitter jeg igjen med en positiv følelse når jeg går ut av styret. NTF er i dag en veldig sentral aktør i utviklingen av norsk fotball, sier Olav Boksasp.

Han viser til hvordan NTF har lagt til rette for den kommersielle utviklingen av klubbene, økt administrativ kompetanse, arrangementsutvikling og sterkere fokus på spillerutvikling.

- NTF tenker helhet. Vi er ikke ute etter å overta norsk fotball slik noen har fryktet. NTF skal utvikle norsk fotball, sportslig, kommersielt og omdømmemessig. Det har NTF vist gjennom å øremerke midler til spillerutvikling.

- Sunt med fornyelse

Styrelederen fra Molde gir seg fordi han føler behov for å bruke mer tid på sin sivile jobb. Samtidig mener han det er sunt med en fornyelse.

- Jeg har hatt min lederstil. Nå er tidspunktet riktig for at personer med andre kvaliteter slipper til.

Under styreperioden til Boksasp har NTF fått gjennomslag for at mediemidlene skal forvaltes av klubbene der verdiskapningen skjer. En ny historisk bra medieavtale ble undertegnet, og nylig ble NTF og NFF enige om å etablere Media AS som innebærer en samkjøring av alle rettighetssalg de neste årene.

Fredspipe

Media har viet forholdet mellom Boksasp og NFF-president Sondre Kåfjord mye plass, men NTFs styreleder mener deler av konfliktfokuset er noe medieskapt.

- Han var formann i MFK da jeg var med i styret, han var sos.øk. læreren min på Høyeskolen, og han er nabo i Molde. Vi snakkes og møtes ofte. Striden om medierettighetene er parkert med opprettelsen av Media AS, sier Boksasp som mener det ligger i sakens natur at det eksisterer en viss uenighet mellom forbund og en ligaforening.

Lys fremtid

- Hvordan vurderer du fremtiden til NTF og norsk fotball?

- Vi kan ikke konkurrere med Arsenal og Chelsea når det gjelder spillerlønninger og klubbøkonomi. Norsk fotball må finne sin egen suksessformel og da vil økt fokus på spillerutvikling, arenautvikling, økt kommersiell bevisstgjøring og teknoloigisk utnyttelse av fotballproduktet stå i fokus.

Boksasp mener klubbene og NTF må tørre å fordele ressurser på en måte som gjør det mulig for Norge å gjenerobre internajsonal status.

- Vi må tørre å si høyt at blant fire-fem klubber skal det alltid være et lag eller to som, hvert år, er på den internasjonale arena, sier moldenseren.

Skryter av Ravnaas

Valgkomiteen har innstilt Ernst Ravnaas som ny styreleder i NTF.

- Jeg kjenner Ernst som en tydelig leder. Han har lang erfaring i norsk fotball, og vil tilføre styret kompetanse som det ikke bestitter i dag. Ernst er en brobygger som kommuniserer godt både med NFF og toppklubbene, mener Boksasp som nå ser frem til mer fritid.

- Jeg skal konsentrere meg om min sivile jobb, være mer på hytta og fiske laks og sjøørret. En forutsetning for å få napp, er å legge ut snøret, vet du, avslutter Boksasp, som med god samvittighet kan finne frem fiskestangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere