RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varm tango fra Bergen

Sist oppdatert:
Musikk er et universelt språk – det inkluderer også tango med jazzovertoner slik vi får servert det fra kvartetten Combo Tango. Dette er bandets andre CD og her er det masse musikalitet, empati og varme.

Combo Tango

Terningkast 5, terningkast fem, terning
Terningkast 5, terningkast fem, terning

Milonga del Angel

Acoustic Records/Musikkoperatørene

Ikonet Astor Piazzolla har vært og er en inspirasjonskilde for alle som elsker tango og som ønsker å åpne nye dører. Piazzolla fikk mye pepper på hjemmebane i Argentina da han begynte å ”tukle” med det tradisjonelle tonespråket, men tida har vist at han var en visjonær og Combo Tango følger respektfullt i hans fotefar.

Det er fem år siden Combo Tango debuterte med ”Plays the Music of Ole Amund Gjersvik” – noe ganske så annerledes i den norske musikkfloraen. Fortsatt er Gjersvik svært sentral både som bassist, men ikke minst som komponist. Han står for fem av de 12 låtene – de resterende er henta fra tangoens hjemland og Piazzolla har komponert tre, blant annet tittellåta ”Milonga del Angel”.

Sammen med fiolonist Tor Jaran Apold, klarinettist Bengt Florvåg og pianist Anne Nitter Sandvik, har Gjersvik skapt et kollektiv som tydeligvis elsker dette uttrykket, denne stemninga, denne musikken. Det er så mye pasjon eller følelser i måten de tolker musikken på at dette må være gjort med ekthet.

Jeg vet ikke om noe musikalsk uttrykk som er så sensuelt som tango og om det er komposisjoner fra området rundt Buenos Aires eller Bergen, så makter Combo Tango – også uten bandoneon – å få fram de hete emosjonene.

Musikken, tolkningene og spillet er temperamentsfull og høyst personlig. Combo Tango forteller oss at dette på ingen måte er museumsmusikk fra det forrige århundret – dette er musikk som er fullt levende og i slike hender og hoder mer livskraftig enn noensinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere