RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir kongens bursdag

Sist oppdatert:
Overraskelsene står i kø for kong Harald når han fyller 70 år neste onsdag. Les programmet.

(SIDE2): På selve fødselsdagen den 21. februar ønsker Stortinget og regjeringen å gjøre ekstra stas på monarken, meldes det på kongehuset.no.

Selv har kongen uttalt til Side2 at han har blandede følelser foran den store dagen.

LES SAKEN: - Jeg har blandede følelser

Folkets gave
Stortinget kommer til å overrekke de folkevalgtes gave ved et arrangement i Slottsparken. Gaven er en statue av kronprinsesse Märtha. Publikum oppfordres til å komme til arrangementet. Kongefamilien vil være til stede. Samme kveld gir regjeringen en middag for kongen på Akershus slott i Oslo.

LES SAKEN: Avslører kongens bursdagspresang

Feiringen av kongen fortsetter fra 23. til 25. februar og de utenlandske gjestene kommer fredag ettermiddag.

Utenlandske gjester
Fem regjerende monarker og to presidenter og en lang rekke kongelige fra hele Europa har takket ja til å delta ved markeringene av kongens fødselsdag.

Gjestene kommer til Oslo i løpet av fredagen og de fleste vil delta ved en festforestilling i Oslo rådhus til ære for både kongen og dronningen i anledning deres 70-årsdager.

Festforestillingen i rådhuset er en gave fra alle landets kommuner og fylker til kongeparet. Utenfor rådhuset vil et være god anledning for folk til å møte opp for å hylle kongen og dronningen, og de øvrige gjestene når de ankommer og forlater stedet. Ankomsten er klokken 17.55, mens festforestillingen starter klokken 18.30. Forestillingen overføres på TV 2.

Etter festforestillingen inviterer Kronprinsparet alle kongelige gjester og statsoverhoder til middag på Skaugum.

Blant gjestene er blant andre den svenske «partyprinsessen» Madeleine (24).

LES SAKEN: Hun skal feste med kongen

Inviterer publikum
Lørdag formiddag klokken 11.15 inviterer Kongeparet til en opplevelsesdag på Norsk folkemuseum på Bygdøy. Det et lagt opp til et variert program der gjestene vandrer gjennom norsk kulturhistorie.

Folkemuseet vil være åpent for publikum under det kongelige arrangementet, men folk må belage seg på at det vil bli enkelte restriksjoner på hvor man kan gå.

Folk oppfordres til å møte opp på Slottsplassen lørdag kveld ca. klokken 22.45. Mens kongen og dronningen spiser middag med sine gjester, gjøres det klart for en forestilling utenfor Slottet. Forestillingen er en overraskelse til jubilanten og er Forsvarets gave til ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere