RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-forbund mot Kristin

Sist oppdatert:
Fagforeninger raser mot at finansministeren vil gi dem milliardregning for CO2-utslipp.

LO forbundet Industri Energi frykter konsekvensene for norske industriarbeidsplasser dersom dagens nyhetsoppslag om klimakvotesystem fra 2008 til 2012 har rot i virkeligheten.

- Et kvotesystem som påfører norske bedrifter milliardutgifter i en slik størrelse det her antydes, vil føre til nedleggelse av produksjon i Norge og at denne flyttes til deler av verden med lave eller ingen miljøkrav, skriver lederen i forbundet, Leif Sande, i en pressemelding.

Industri Energi er fagforbundet for ansatte i industri- og energivirksomheten i Norge. Forbundet er med sine 45.000 medlemmer et av LOs største forbund.

- Helt galt
Kristin Halvorsen vil la industrien ta størstedelen av kostnadene ved CO2-kvoter, skriver Dagbladet. Finansministerens forslag vil gi industrien en merutgift på 3,3 milliarder kroner. Avisa har fått tilgang til et notat fra 26. januar i år, signert statssekretær Geir Axelsen i Finansdepartementet.

Men Halvorsen avviser at regjeringen planlegger å gi industrien en merutgift på 3,3 milliarder kroner for å kompensere for norske CO2-utslipp.

- Regjeringen vil ikke legge fram et forslag til kvotesystem som innebærer en betydelig forverring for norsk industri, skriver hun i en pressemelding.

Hun sier at regjeringen nå arbeider med et kvotesystem som skal bidra til utslippsreduksjoner av klimagasser. Forslaget omhandler det norske kvotesystemet for Kyotoperioden 2008 - 2012.

- Regjeringen har ikke konkludert, men vil i løpet av kort tid legge fram et høringsnotat der alle berørte vil bli hørt, sier Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere