RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-forbund mot Kristin

Fagforeninger raser mot at finansministeren vil gi dem milliardregning for CO2-utslipp.
Sist oppdatert:

LO forbundet Industri Energi frykter konsekvensene for norske industriarbeidsplasser dersom dagens nyhetsoppslag om klimakvotesystem fra 2008 til 2012 har rot i virkeligheten.

- Et kvotesystem som påfører norske bedrifter milliardutgifter i en slik størrelse det her antydes, vil føre til nedleggelse av produksjon i Norge og at denne flyttes til deler av verden med lave eller ingen miljøkrav, skriver lederen i forbundet, Leif Sande, i en pressemelding.

Industri Energi er fagforbundet for ansatte i industri- og energivirksomheten i Norge. Forbundet er med sine 45.000 medlemmer et av LOs største forbund.

- Helt galt
Kristin Halvorsen vil la industrien ta størstedelen av kostnadene ved CO2-kvoter, skriver Dagbladet. Finansministerens forslag vil gi industrien en merutgift på 3,3 milliarder kroner. Avisa har fått tilgang til et notat fra 26. januar i år, signert statssekretær Geir Axelsen i Finansdepartementet.

Men Halvorsen avviser at regjeringen planlegger å gi industrien en merutgift på 3,3 milliarder kroner for å kompensere for norske CO2-utslipp.

- Regjeringen vil ikke legge fram et forslag til kvotesystem som innebærer en betydelig forverring for norsk industri, skriver hun i en pressemelding.

Hun sier at regjeringen nå arbeider med et kvotesystem som skal bidra til utslippsreduksjoner av klimagasser. Forslaget omhandler det norske kvotesystemet for Kyotoperioden 2008 - 2012.

- Regjeringen har ikke konkludert, men vil i løpet av kort tid legge fram et høringsnotat der alle berørte vil bli hørt, sier Halvorsen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere