RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De mobber Bjørnøy

Foto: Gry Elisabeth Veiby
Sist oppdatert:
- Kristin Halvorsen har avsatt sin egen miljøvernminister i spørretimen, hevder opposisjonen. – Ren mobbing av Bjørnøy, kontrer Halvorsen.

STORTINGET (Nettavisen): Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen reagerer sterkt på råkjøret partifellen Helen Bjørnøy fikk i Stortingets spørretime onsdag.

- Jeg oppfatter det som ren mobbing. Det var aldri slik i min skolegård at de som mobbet mest hadde mest å fare med, snarere tvert imot, sier Halvorsen til Nettavisen.

Hun reagerer særlig på kommentarene fra Høyres Børge Brende og Venstres Gunnar Kvassheim. Brende ville vite om Bjørnøy var klar til å gå dersom hennes miljømål ikke ble oppnådd, mens Kvassheim stilte spørsmål ved hennes fremtidlige troverdighet som miljøvernminister.

- Hun står igjen som en svekket miljøvernminister, og det vil alltid være usikkerhet om hennes ryggdekning for saker i framtida, sier Kvassheim til Nettavisen.

Les mer her: Råkjør mot Bjørnøy

-Tåler det ikke
- Det som forundrer meg inne i stortingssalen, er den tonen Børge Brende og Gunnar Kvassheim tillater seg å overfor miljøvernministeren. Jeg oppfatter det som ren mobbing. Jeg tåler ikke å se det, sier Kristin Halvorsen til Nettavisen.

SV-lederen mener opposisjonen heller bør feie for egen dør.

- De har ikke gjort hjemmeleksene sine. De overlater til oss mye større utfordringer i klimapolitikken. Jeg vil ha slutt på denne mobbingen. Nå får de jammen gjøre jobben sin selv, og slutte å ta den tonen overfor Bjørnøy, tordnet Halvorsen i Vandrehallen etter spørretimen.

Avledning
Børge Brende mener Halvorsen forsøker å avlede oppmerksomheten

- Dette var et lavmål, sier Brende til Nettavisen.

- Jeg ser ingen grunn til å forholde meg til dette. Dette er en manøver for å slippe å forholde seg til regjeringens manglende enhet i klimapolitikken, sier han.

Akilleshæl
- Dette er en avledning av debatten, sier Gunnar Kvassheim til Nettavisen.

- Jeg registrer at SV har vært veldig klare i sine karakteristikker tidligere. Da har det ikke vært noe problem. Dette tyder på at vi har truffet et veldig øm akilleshæl, sier Kvassheim.

Helen Bjørnøy avviser at hun føler seg mobbet.

- Jeg er ikke opptatt av slike beskrivelser, og går ikke rundt med slike følelser heller, sier hun til Nettavisen.

-Avsatt
KrF-leder Dagfinn Høybråten mener Halvorsen med sin opptreden i stortingssalen svekket Bjørnøys troverdighet.

- Hun ble avsatt i salen av sin egen partileder. Finansministeren gikk inn i rollen som miljøvernminister, sier han til Nettavisen.

Har ikke satt mål
I Stortingssalen måtte finansminister Kristin Halvorsen svare på om Regjeringen vil redusere CO2-utslippene med 20 prosent, slik Helen Bjørnøy tidligere har flagget som mål.

- Regjeringen har ikke konkludert på hvilke prosentvise klimamål vi skal ha innen 2020, understreket Halvorsen.

Overfor Nettavisen vil ikke Helen Bjørnøy svare på om hun står ved uttalelsen om 20 prosent reduksjon av utslippene.

- -Det jeg har sagt i intervjuet er at det er helt naturlig at Norge setter seg like ambisiøse klimamål som EU, og at regjeringen vil legge fram sektorvise klimamål, sier Bjørnøy til Nettavisen.

- Ikke kjeft av Jens
Ifølge Aftenposten skal statsminister Jens Stoltenberg ha gitt Bjørnøy en overhaling for å ha tallfestet de norske utslippsmålene. Miljøvernministeren avviser påstanden.

- Det er ikke en framstilling jeg kjenner meg igjen i, sa Bjørnøy etter spørretimen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere