RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Liverpool til HamKam

Sist oppdatert:
Den tidligere Liverpool-spilleren David Mannix er enig med HamKam om en treårskontrakt.

- Jeg tror dette er en god overgang for David og en god tilvekst for HamKam, sier 21-åringens onkel og rådgiver, John Neild, til Nettavisen.

Mannix ble frigitt av Liverpool i forrige uke, og kommer kostnadsfritt til hamarklubben.

Fem kneoperasjoner
Han er en sentral midtbanespiller med god pasningsfot, og var et stort talent - selv i Liverpool-sammenheng - før alle kneskadene kom. Fem ganger har han operert kneet. Nå er han imidlertid friskmeldt, og legesjekken på Hamar ble bestått uten problemer.

- Han er 100 prosent, og trener for fullt. Den medisinske testen gikk som ventet fint. Men han ligger nok et par uker bak de andre spillerne i form, sier Neild, som sammen med Mannix var på prøvespill i HamKam tidligere i januar.

Kamma-trener Arne Erlandsen er spent på hva engelskmannen kan tilføre HamKam.

- Det er en spiller med en litt skadeforfulgt karriere hittil, så det skal bli spennende å se hvordan han kan etablere seg og utvikle seg videre. Han virker som en veldig fin og ydmyk fyr. Han er innstilt på å etablere seg på et høyt nivå og er villig til å jobbe hardt for å få til det, sier Erlandsen til Nettavisen.

Intensiteten på treningene til Arne Erlandsen imponerte både Neild og Mannix.

- Vi visste ikke så mye om HamKam, så David ville gjerne reise over og spille litt med laget og se seg litt om. David ble imponert av HamKam. Vi møtte Arne og de andre spillerne, og han følte seg som hjemme, forteller Neild.

Lokal kontakt
Det er ikke så vanlig for Liverpool-spillere å reise til Hamar for å bygge opp karrierene sine, så det er naturlig å spørre hvordan kontakten mellom partene oppstod. Svaret er Allan Aasterud, en hamargutt med gode forbindelser i Liverpool, som anbefalte partene til hverandre.

Nå er Neild spent på hvordan det går med nevøen i Norge.

- Arne har forklart hvordan han ville at David skal spille, og det passet David bra. HamKam vil spille fotball og holde ballen i laget. Jeg tror Arne ser på David som en viktig del av laget, sier Neild til Nettavisen.

Og bare så det er sagt: Mannix ser ikke på det som en nedtur å flytte til Hamar og Adeccoligaen.

- David er en spesiell spiller, men dette er ikke et skritt ned. Det er et skritt opp, fordi han kommer til å få spille kamper hver uke, fastslår Neild.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere