RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Obamas «presidentsøknad»

Senator Barack Obama (Arkivbilde).
Senator Barack Obama (Arkivbilde). (Foto: AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Senatoren Barack Obama kunngjorde tirsdag at han vil stille i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat. Se video.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Barack Obama, som er senator i delstaten Illinois, opplyste om at han allerede hadde fylt ut de nødvendige papirene som vil gi ham muligheten til å samle inn penger til en presidentkampanje, melder nyhetsbyrået AP.

Lynkarriere
45 år gamle Obama har hatt en lynkarriere og har steget raskt i gradene innefor amerikansk politikk. Obama kunngjorde nyheten på hans egen internettside.

Tidligere førstedamen Hillary Rodham Clinton anses også som en het kandidat i kampen om å stille for demokratene, men New York-senatoren har ennå ikke kunngjort noe i den forbindelse.

Om alt går i Obamas retning, blir han USAs første afroamerikanske president. Obama har tidligere innrømmet i en bok han skrev for elleve år siden, at han har prøvd kokain. Les mer her

Osama vs. Obama
Navnelikheten mellom den ettersøkte terroristen Osama bin Laden og den amerikanske senatoren Barack Obama har forvirret mange amerikanere. Under en CNN-sending viste kanalen promoer for et innslag om jakten på Osama bin Laden. Men observante bloggere så raskt at saken gikk under tittelen «Where’s Obama?». Les mer her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere