RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yssen fikk råd av eksen

Sist oppdatert:
Ingunn Yssen har fått råd fra reklameguru Kjetil Try – hennes eks og statsministerens PR-rådgiver.

Try bekrefter overfor VG at han har gitt Yssen råd i striden med LO-leder Gerd-Liv Valla.

- Jeg har gitt henne noen råd underveis. Det skulle bare mangle. Vi har vært gift i 17 år og har et barn sammen, sier han til avisen.

Gymnasvenner
Den profilerte reklamemannen er også en gammel, nær venn av statsminister Jens Stoltenberg – og har de siste 20 årene vært sentral i Aps valgkampanjer.

Try avviser at han skal ha gitt Stoltenberg noen råd i denne betente saken – selv om han hyppig gir Stoltenberg råd om kommunikasjon.

Les også: Yssens oppsigelsesbrev

Les også: Vallas forsvarsbrev

Kritiserer Valla
Stormen rundt Valla og Yssen fortsetter. Fellesforbundets mektige leder Kjell Bjørndalen mener Gerd-Liv Vallas tvist med Ingunn Yssen burde blitt håndtert internt .

- Hvis det hadde vært en tilsvarende sak i Fellesforbundet, hadde jeg orientert forbundsstyret. Det hadde vært min plikt å ordne opp i dette internt. Men hvordan LOs ledelse tar det, er deres sak, sier Kjell Bjørndalen til dagens Næringsliv.

- Valla er styrket
Men ingen andre sentrale politikere i Ap vil kritiisere Valla. Tvert imot. Mens krefter som ønsket at Gerd-Liv Valla skulle kunne fortsette som LO-leder frem til 2013 ga opp i helgen, har konflikten med Ingunn Yssen ikke svekket Vallas posisjon i Ap, skriver Aftenposten.

- Nå slutter vi rekkene, sier flere anonyme kilder.

- Politisk, ikke personlig strid
Samtidig mener faglig sekretær i Nei til EU at konflikten mellom LO-lederen og Ingunn Yssen er politisk, ikke personlig.

- Striden mellom Valla og Yssen startet med en Fafo-rapport om EØS – et politisk innlegg for EU-medlemskap, sier faglig sekretær i Nei til EU, Boye Ullmann, til Klassekampen.

Rapporten var ifølge Ullmann et ensidig kampskrift for omkamp om Norges – og LOs – nei til norsk EU-medlemskap. Yssen hevder at Valla ba henne instruere Fafo om å endre rapporten slik at kritikken forsvant eller ble dempet ned. Men den instruksen fulgte ikke Yssen.

Katt som knurrer
Onsdag i forrige uke ble det kjent at Ingunn Yssen sa opp sin stilling som internasjonal sekretær i LO. Det vakte oppsikt og mye rabalder at oppsigelsesbrevet ble offentliggjort i VG.

LO-leder Gerd-Liv Valla slo hardt tilbake etter at Yssen gikk ut og sa hun ble mobbet av LO-toppen.

- Jeg vil ikke være noen pusekatt, uttalte LO-lederen på en hastig innkalt pressekonferanse torsdag.

Les mer politikk i Nettavisen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere