RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er han beruset på talerstolen

Sist oppdatert:
Kolleger reagerte da Frps nestformann gikk på Stortingets talerstol sent tirsdag kveld. Se video.

Ved 23-tiden tirsdag kastet Per Sandberg seg inn i en heftig debatt. Da hadde han konsumert fire enheter alkohol - tre akevitt og en øl, ifølge eget utsagn.

Klikk på videovinduet over for å se Sandbergs skandale-opptreden

- Vi hadde juleavslutning for komiteen. Vi hadde først en aperitiff i komitérommet, der jeg drakk en akevitt. Under middagen drakk jeg en øl og en akevitt. Etterpå drakk jeg en akevitt på kontoret til Trond Helleland, sier Sandberg til VG.

Overfor TV 2 Nyhetene benekter Sandberg at han var beruset på Stortingets talerstol.

- Man kan bare gå inn på Stortinget.no. Da kan man se alle mine innlegg denne dagen. Sju innlegg hadde jeg hatt denne dagen. Jeg hadde vært på jobb i 16 timer, og den som da kan dokumentere eller påstå at jeg var synlig beruset på talerstolen, skal sannelig være god, sier Per Sandberg til TV 2 Nyhetene.

Se hele innslaget fra TV 2s morgennyheter

- Synlig påvirket
Ifølge stortingsrepresentanter avisen har snakket med, skal Sandberg ha fremstått som synlig alkoholpåvirket og holdt et flammende innlegg om landbrukspolitikk.

«Hvorfor ringer du meg?»

CarI I. Hagen til Nettavisen

Flere stortingsrepresentanter mener at Sandberg var synlig beruset. På videoklippet over kan du se og høre en Frp-nestformann som snubler i ordene på talerstolen.

Hagen taus
Stortingets visepresident Carl I. Hagen (Frp), som i februar ville forby olaklær på Stortinget, vil ikke kommentere at Per Sandberg drakk sprit før han gikk på Stortingets talestol.

- Hvorfor ringer du meg om det? Den saken har jeg ikke sett, sier Hagen til Nettavisen.

- Jeg ringer til deg fordi du er Stortingets visepresident, og tidligere Frp-formann. Hvordan ser du på at Per Sandberg framsto synlig alkoholpåvirket på Stortingets talerstol?

- Nei, nei nei, takk skal du ha, sier Hagen før han legger på røret.

Les også:Her er Sandbergs tabbeliste

Video:Sandberg mister lappen

- Virket ikke beruset
- I utgangspunktet er det ikke slik at stortingsrepresentanter drikker alkohol i det daglige arbeidet sitt, det tror jeg alle forstår, derfor blir en diskusjon om drikking på Stortinget absurd, sier Frp-leder Siv Jensen til Nettavisen.

«Jeg har fått tilbakemelding om at han holdt et glitrende innlegg»

Frp-formann Siv Jensen

- Er det uheldig at en stortingsrepresentant fra Frp framstår som synlig beruset på Stortingets talerstol?

- Etter de tilbakemeldingene som jeg har fått, framsto han ikke som beruset i det hele tatt. Jeg har fått tilbakemelding om at han holdt et glitrende innlegg. Å lage en diskusjon om noe som ikke er et tema, er ikke nødvendig. Jeg vet at Sandberg er fryktelig lei seg. Mer er det ikke å si om det, sier Jensen.

Refser Sandberg
Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) er ikke nådig overfor Sandbergs opptreden i Stortinget.

- Det å ha promille på Stortingets talerstol er ikke slik man gjør. Det har å gjøre med respekten for Stortingets talerstol og respekten for seg selv, sier Jagland til Nettavisen.

- Be om unnskyldning
Lagtingsrepresentant Inge Lønning (H) refser Sandberg og slår fast at enkelte ting er så selvinnlysende at man ikke trenger regler for det. Han mener det handler om respekt for nasjonalforsamlingen.

- En mann som vet ved seg selv at han har nytt alkohol bør avstå fra å melde seg på i debatten, sier Lønning til TV 2 Nyhetene.

- Be om unnskyldning, er hans oppfordring til Sandberg.

Bør Sandberg trekke seg etter skandaleopptrinnet? Ta debatten i Veggavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere