RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges ukjente kjendis

Sist oppdatert:
På noen måneder har norske Lasse Gjertsen blitt et av nettets heteste navn. Se hans fantasiske video.

Du finner ham ikke på forsiden av Se og Hør, men Lasse Gjertsen har i løpet av få måneder blitt en større nettkjendis enn de fleste kan drømme om.

22-åringen fra Larvik har klart det få andre klarer: Å få massiv oppmerksomhet på nettet - på en positiv måte.

Spres til millioner
Gjennom sine nettsider på MySpace og YouTube har hans helt spesielle filmkunst nådd ut til flere millioner mennesker verden over. Videoklippene hans spres rundt på nettsteder verden over uten at han har kontroll over det.

- Jeg er blitt et nettvirus. Jeg er et virus, sier Gjertsen til Nettavisen og ler.

Ekstremt populær
Hans mest sette videoklipp, som du kan se i videovinduet over, har blitt sett over 1,7 millioner ganger på YouTube alene. I tillegg har det spredd seg rundt på en rekke andre videonettsteder på nettet. På YouTube er klippet rangert som det 12. beste klippet som noensinne er lagt ut på tjenesten.

I tillegg til at du vil få flere hundre tusen Google-treff hvis du søker etter hans navn, har andre jobbet videre med hans arbeid. På nettsiden Zanorg ligger det nå ute et lite flashprogram der du kan styre Lasse med tastaturet - basert på hans første store hit, Hyperactive, der han er en litt spesiell menneskelig beatbox.

- Det var kult. Jeg har ikke peiling på hvem det er som har gjort dette, men det er moro at folk gidder å gjøre noe sånt, sier han.

Mange jobbtilbud
Suksessen til hans videoer på nettet har gjort at 22-åringen har fått en rekke jobbtilbud. Han kom nylig hjem fra et opphold i Italia der han jobbet med en musikkvideo for en cellospiller.

- Det var det første tilbudet jeg fikk, så da bare kastet jeg meg på, forteller Gjertsen, og virker fortsatt litt overrasket over utviklingen han har vært med på de siste månedene.

MTV vil ha ham
- Nå har jeg fått ganske tett med jobbtilbud fordi folk har sett det jeg har gjort på nettet. MTV vil at jeg skal jobbe for dem i USA. De har sendt meg kontrakt som jeg skal se nærmere gjennom, forteller Gjertsen.

MTV ønsker at han skal komme til USA og lage disse sære videosnuttene som tv-kanalen ofte viser mellom programmer og reklame.

- Ellers ble jeg kontaktet av Klovner i Kamp, og de vil at jeg skal lage musikkvideo med dem.

Mistet inspirasjonen, ble kjendis
Gjertsen studerer egentlig animasjon på Høgskolen i Volda, men har tatt to års studiepermisjon.

- Jeg har bare gått det første året. Jeg tok studiepermisjon fordi inspirasjonen var helt borte. Men så la jeg ut det første hyperaktiv-klippet, og fikk veldig god tilbakemelding på det. Da steg selvtilliten, og inspirasjonen kom tilbake av seg selv. Nå er den helt på topp, sier Gjertsen fornøyd.

På vei til Karibia
Mens selv om nå jobbtilbudene kommer på rekke og rad, så snur han ikke livet på hodet umiddelbart. Han har lenge hatt planer om å reise et helt år til Karibia sammen med noen kammerater. Der skal de kjøpe en seilbåt og seile rundt.

- Vi tenkte å filme hele tiden og redigere hver uke eller hver andre uke, og lage en slags serie med reisedokumentarer som vi tenkte å legge ut, forteller han.

- Denne planen forandres ikke selv om jeg har fått tilbud fra MTV, sier 22-åringen.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere