RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Liten, uflidd og usympatisk»

Sist oppdatert:
Eli Hagen hudflettet mandag Bondevik, Ari og navngitte VG-journalister. Senere møtte hun Nettavisens lesere. Les mer her.

Les også:Eli langer ut mot Ari

HOTELL BRISTOL (Nettavisen): Det var en følelsesladd Eli Hagen som presenterte boka si i Oslo mandag.

Etter flere dagers lekkasjer fikk hun endelig sette ord på hvorfor hun ønsket å skrive boka «Gift med Carl: Elskerinne, Sekretær og hustru».

- Den viktigste årsaken til at jeg skrev boka var at når det ble skrevet negativt om oss i pressen, kunne jeg ikke snakke med noen om det, sier Eli Hagen til Nettavisen.

Les også: - Vi ble mobbet

«Lusket rundt»
Etter helgens utfall, der Erna Solberg ble stemplet som «ufiks», fortsatte Frp-dronningen å snakke nedlatende om andres stil.

I boken går hun i strupen på journalister hun mener har skrevet stygt om Fremskrittspartiet eller Carl I. Hagen.

Særlig får flere navngitte medarbeidere i VG så hatten passer. Journalist Eirik Mosveen blir karakterisert som «en liten, uflidd og usympatisk fyr».

- Sant eller ikke sant. Pytt, pytt, hva spiller det for rolle bare jeg får ta rotta på noen? skriver Eli Hagen om Mosveen.

Hun medgir at det er sterke ord.

- Men det er min mening. Dere får mene det dere vil. Men dette er en person som har lusket rundt i gangene. Dette er min sjanse til å si fra, sier hun til Nettavisen.

Hun avviser at hun har tenkt å bli politisk journalist selv.

- Det var hyggelig å få det komplimentet, men det har jeg ikke, lo hun under pressekonferansen på Hotell Bristol mandag.

«Hvis hun er like presis i resten av boka, vil det være en bragd»

Eirik Mosveen, VG

- Er inne på noe
VG-journalist Eirik Mosveen medgir at han ikke er blant de høyeste politiske journalistene.

-Jeg er 1,74 høy, så hun er inne på noe der. Men jeg tror ikke Carl er noe særlig høyere, sier han til Nettavisen.

Han medgir også at han kan se uflidd ut.

- Jeg håper ikke hun mener den personlige hygienen. Men jeg tror ikke de som kjenner meg vil være uenig i at jeg framstår som usympatisk, sier han.

- To og en halv av tre påstander stemmer. Hvis hun er like presis i resten av boka, vil det være en bragd, fortsetter han.

Carl I.:- Hun burde utelatt en del

Tar Bondevik også
I boka kritiserer Eli Hagen også tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Det er mitt inntrykk at Bondevik har vært mer interessert i seg selv enn landet. Jeg hadde følelsen av at når han vurderte noe, tenkte han alltid: «Hva ligger i det for meg». Det mener jeg fortsatt, sier hun til Nettavisen.

«Det er mitt inntrykk at Bondevik er mer opptatt av seg selv enn landet»

Eli Hagen

Kald skulder
I boka beskriver hun hvordan Bondevik var innom Frp-kontoret på Stortinget etter valget i 1997 for å forsikre seg om at Carl I. Hagen ikke ville forsøke å få kong Harald til å be Hagen danne regjering. Fire år senere sa Hagen at det ikke var aktuelt å samarbeide med en borgerlig regjering der Bondevik var statsminister.

Eli Hagen avviser at uttalelsen kom som en takk for sist etter erfaringen i 1997.

- Nei, men han følte at Frp hele tida fikk en kald skulder fra Bondevik, sier Eli Hagen.

- Jeg tror det var en vurdering av Bondeviks oppførsel gjennom flere år, fortsetter hun.

Drittkasting
Kjell Magne Bondevik ønsker ikke å kommentere karakteristikken av han i boka, sier Bondeviks rådgiver Øystein Mjærum til Nettavisen, men legger til at han gjerne vil si noe.

- Jeg mener denne typen drittkasting sier mest om forfatteren og partiet hun representerer. Jeg forstår at Eli Hagen ønsker å selge boka si ved å komme med en rekke grove personkarkateristikker av politiske motstandere, sier Mjærum.

- Burde sagt fra
Eli Hagen skriver i boka si at hun synes FrP taklet Søviknes-saken elendig. Særlig ektemannen håndtering av saken overfor henne, vekker vrede.

-I denne saken følte jeg meg på en måte snytt personlig!, skriver Eli Hagen i boka og henviser til at ektemannen i lang tid visste at Søviknes hadde hatt sex med mindreårig, uten at han informerte henne. Hun skriver videre:

- Akkurat i denne saken skulle han ha informert meg, syntes jeg. Ikke som ansatt, ikke som partimedlem, men som ektefelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere