RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikea-restauranten fikk stryk

Sist oppdatert:
Mattilsynet refser restauranten for uhygieniske forhold. Bølgen & Moi fikk også karakteren «dårlig».

(iOslo.no) - Det ble funnet vesentlige feil og mangler i forbindelse med nedkjøling og varmholding av mat, sier distriktsjef Torild Agnalt Østmo i Mattilsynet Asker og Bærum til iOslo.

Rutinene for varmholding av mat var for dårlige, og det ble oppbevart kjølevarer på benken. Inspektørene fant blant annet 29 grader varm rømme. I tillegg fikk Ikea kritikk for mangelfull orden og renhold. Blant annet fikk de kritikk for ikke å ha sortert rent og møkkete oppvask skikkelig.

- Det er selvfølgelig svært beklagelig, og vi ryddet umiddelbart opp i problemet, sier varehussjef Rolf Baisgård ved Ikea til iOslo.no.

Det var en svikt i oppfølgingen av internkontroll som førte til Mattilsynets refs.

- Interkontrollrutinene er gode nok i seg selv, men de må selvfølgelig følges. Nå er alt i sin skjønneste orden, og dette har også blitt kontrollert, sier Baisgård.

Bølgen & Moi var blant restaurantene som fikk karakteren «dårlig» av Mattilsynet.

- Også her var det det varmholding og nedkjøling av mat som var problemet, sier Østmo. I tillegg var det for dårlig renhold og vedligkehold.

Les flere saker på iOslo her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere