RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rösler ut, Fjørtoft inn

Sist oppdatert:
Trener Uwe Rösler er ferdig i Lillestrøm. Jan Åge Fjørtoft overtar inntil videre.

ÅRÅSEN (Nettavisen): - Vi er blitt enig med Uwe Rösler og Gunnar Halle om å avslutte samarbeidsforholdet med øyeblikkelig virkning. Vi har samtidig bedt om at Jan Åge Fjørtoft tar over midlertidig fram til og med siste kamp i Royal League, eller i påvente av at en ny trener er på plass, opplyste LSK-ledelsen på dagens pressekonferanse.

- Helt uaktuelt
Fjørtoft blir uansett ikke trener på permanent basis.

- Det er helt uaktuelt at jeg fortsetter som LSK-trener etter denne perioden, sier Fjørtoft.

Lillestrøm har Tom Nordlie høyt oppe på ønskelisten over nye trenere, men så langt er ingen avtale i boks. Nordlie er også høyaktuell som trener i Viking. LSK-ledelsen bedyrer imidlertid at de ikke har snakket med noen andre trenere ennå.

- Vi må avslutte et arbeidsforhold før vi kan starte et nytt, sier styreleder Per Mathisen.

Ikke hørt fra LSK
Tom Nordlie, som styrte Viking til fornyet Tippeliga-kontrakt i høst, sier til Stavanger Aftenblad i dag at LSK ikke har kontaktet han med tanke på den ledige jobben. Nordlie har siste siste serierunde forhandlet med Viking om en kontrakt.

- Vi regner med å få en avklaring fra Tom Nordlie i løpet av dagen, sier sportslig leder i Viking, Egil Østenstad, til Nettavisen.

- Har dere snakket med andre kandidater enn Nordlie så langt?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Østenstad.

Dårlige resultater
Den sportslige ledelsen på Åråsen oppgir dårlige resultater i høst som hovedårsak til avgjørelsen om å sparke Rösler og Halle.

- Vi ønsker å være nærmere Rosenborg. Vi tror ikke Rösler og Halle vil klare å løfte LSK det hakket opp til RBK, forklarer Frank Grønlund.

Rösler bekreftet overfor Romerikes Blad at han fikk beskjed om beslutningen klokken 08.30 i dag tidlig. Lillestrøm ble nummer fire i årets Tippeliga etter en meget skuffende høstsesong. Se tabellen

Treneravganger i år

LILLESTRØM - Uwe Rösler får sparken 13. november

MOLDE - Arild Stavrum inngår en «avviklingsavtale» med klubben 8. november - mot sin vilje

HAMKAM – Frode Grodås går også av 8. november. Partene «enige om å avslutte samarbeidet»

ROSENBORG – Per-Mathias Høgmo ble først sykmeldt, så kunngjorde han at han gir seg som trener i slutten av oktober

VIKING – Tom Prahl får avskjed på grått papir i september

VÅLERENGA – Da spillere dro på by’n etter 0-3 mot Fredrikstad i august, fikk Kjetil Rekdal nok

TROMSØ – Styret løser Ivar Morten Normark fra kontrakten i slutten av juli. Han leder nå samelandslaget.

START – Tom Nordlie sparket midt i juli. Gikk senere til Viking.

- Det er en avgjørelse som er tatt utelukkende på bakgrunn av de sportslige prestasjonene, sier daglig leder i Lillestrøm, Frank Grønlund, til Nettavisen.

Avgjørelsen kommer bare fem dager etter at Grønlund overfor Nettavisen nærmest garanterte at Rösler ville trene LSK også neste sesong. Det samme gjaldt Gunnar Halle.

Jan Åge Fjørtoft er heller ikke fornøyd med 4. plassen.

Lojal Fjørtoft
- Vi sikter høyere enn det. Vi skal til topps i Norge, og det er svært viktig for oss siden vi ikke har vunnet noe siden 1989, sa han på pressekonferansen.

«Fjøra» er nøye med å presisere at dette ikke er en jobb han selv har bedt om.

- Jeg er lojal overfor min arbeidsgiver, og når de vedtar noe, så aksepterer jeg det. Det er jeg nødt til, ellers kan jeg ta min cola og gå. Jeg sa ja til å gjøre det fordi det er en veldig spesiell situasjon, sa han.

Fjørtoft hadde følgende kommentar til hva han syntes om at Rösler måtte gå:

- Det øverste organet i Lillestrøm Sportsklubb er sportslig utvalg. Det har bestemt at Uwe og Gunnar må gå. Og da må jeg som ansatt i Lillestrøm Sportsklubb ta det til etterretning.

Fakta om Uwe Rösler: Uwe Rösler er født 15. november 1968. Han spilte for flere tyske klubber, blant annet 1. FC Magdeburg (1988–1991), Dynamo Dresden (1990-1992), 1. FC Nürnberg (1992-1993) og Dynamo Dresden igjen (1993) før han i 1993 ble solgt til engelske Manchester City. Der var han klubbens toppscorer tre sesonger på rad fra 1995-1997.

I 1998 ble han solgt til tyske 1. FC Kaiserslautern, der han spilte i UEFA Champions League. Rösler skrev under for Lillestrøm sommeren 2002, og ble klubbens toppscorer. Etter den første kampen i 2003 fikk Rösler diagnosen kreft, og måtte legge opp som spiller. Han overvant sykdommen, og ble i 2005 trener for Lillestrøm. Han ble avskjediget fra jobben i november 2006.

Rösler har seks landskamper for DDR.

(Kilde: Wikipedia)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere