RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freder Baksaas-pakke

Sist oppdatert:
Næringsminister Dag Terje Andersen har ikke tenkt å røre millionavtalen til Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

REGJERINGSKVARTALET (Nettavisen): Tidligere i uka ble det kjent at Telenor-sjefen har innløst en opsjonsavtale verdt 13 milioner kroner. Like før ble det også klart at Telenor selger satellitt-selskapet TSS, til tross for sterk motstand fra Næringsdepartementet.

Se web-TV (abonnement)

Begge nyheten skapte sterke reaksjoner i LO og i Næringsdepartementet. Ifølge Dagsavisen ønsker vurderer Dag Terje Andersen å kaste styreleder Thorleif Enger og flere andre styremedlemmer. Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas skal også sitte løst i stolen.

Næringsminister Dag Terje Andersen har imidlertid ikke tenkt å forsøke å tvinge Baksaas til å annullere opsjonsavtalen.

- En avtale er en avtale. Opsjonsavtalen til Baksaas er et resultat av avtaler inngått tidligere. Det jeg vil gjøre er å sørge for at det blir slutt på slike avtaler i framtida, sier Andersen til Nettavisen.

- Vet hva vi mener
Under en pressekonferanse fredag ville ikke Andersen si om han har vært i direkte kontakt med Baksaas eller Telenors styreleder om opsjonsavtalen eller salget av TSS.

- Både styreleder og Baksaas har fått med seg hva vi mener. Men dette er to svært forskjellige saker, sier Andersen.

Gode resultater
Næringsministeren var klar på at en eventuell utskiftning av styremedlemmer i Telenor først er aktuelt i forbindelse med generalforsamlingen.

- Eventuelle utskiftinger i styret vil vi vurdere til våren ut fra alt styret har gjort. Vi snakker om et selskap med svært gode økonomiske resultater i selskapet, understreket han.

Styrke
Han avviser blankt at diskusjonen om eventuelle utskiftninger i Styret svekker Telenor eller børsnoterte selskaper der Staten har store eierandeler.

- Absolutt ikke, svarer han kort.

- Det at mange er opptatt av at vi i Norge har et samfunnn med små forskjeller blant folk og lite kultur for omfattende bonusordninger, er en kvalitet ved det norske næringslivet som like gjerne kan være en styrke for norske bedrifter, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere