Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050

Test av kaffetraktere

Promotion med annonselenker

Har du ikke dette, bør du kaste deg over det nå!

Oddsen med annonselenker

Moldes «sjokkerende» gulloppskrift

Nordmenn drikker kaffe som aldri før. Vi har testet seks kaffetraktere.

Hver dag drikker 2,8 millioner nordmenn om lag 12 millioner kopper kaffe, viser tall fra Norsk Kaffeinformasjon. Det vil si over fire kopper per hode.

Sort kaffe mest populært
Selv om stadig flere av oss drikker cappucino, espresso og latte, er det likevel den svarte trakterkaffen som har størst fremgang de siste tre årene. 72 prosent av oss sier de vanligvis lager filterkaffe, viser tall fra Kaffeundersøkelsen 2006. Mer statistikk fra den undersøkelsen finner du her.

Norsk Kaffeinformasjon har testet over 40 ulike traktere på det norske markedet. Traktetid og temperatur er de to viktigste faktorene for at kaffen skal bli god.

Viktig med riktig temperatur og traktetid
Temperaturen skal ligge mellom 92 og 96 grader i senter av filterholder når vann og kaffe blandes. Har du en kaffetrakter der temperaturen er for lav, blir kaffen flat og smakløs. Er temperaturen for høy blir kaffen bitter og besk.

Filtermalt kaffe skal ha en traktetid på fire til seks minutter. For lang traktetid gir bitter kaffe som "snerper", mens for kort traktetid betyr at vannet ikke rekker å trekke ut den fyldige kaffesmaken og den fine aromaen.

Har du noen spørsmål om kaffe generelt? Fredag klokken 13 stiller Norsk Kaffeinformasjon til nettreff. Du kan sende inn spørsmål allerede nå.

I TV 2 hjelper deg presenterte vi seks av trakterne. I skjemaet under finner du rangeringen. Trykk på hvert enkelt produkt for en mer spesifikk produktomtale.

Klikk her for å lese om alle de 40 trakterne som Norsk Kaffeinformasjon har testet på deres hjemmesider.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus