RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vold, sex og suksess

Sist oppdatert:
«Grand Theft Auto: Vice City Stories» ligger an til å bli årets beste spill til Playstation Portable.

(Spillmagasinet): «Grand Theft Auto: Liberty City Stories» var en knallsuksess på den håndholdte spillmaskinen Playstation Portable.

Nå er Rockstar tilbake med et nytt spill fra sin famøse voldsspillserie, og det er ingen grunn til å frykte en flopp. Denne gangen er vil tilbake til «Vice City» fra 2002.

Video:Se traileren til spillet her.

Byen er en variant av Miami, anno 1984. Byen preges av en enorm dophandel og heftige gjengoppgjør, og midt oppi dette havner spillets hovedperson Victor Vance.

Edelt mål

I løpet av den 10-15 timer lange historien roter han seg borti byens mest fargerike personligheter. Du skal utføre oppdrag for alt fra rasistiske bondeknøler og til litt spesielle narkotikabaroner.

Vance er for øvrig imot alt som er kriminelt, men må man betale sykehusregninger, så må man betale sykehusregninger. I motsetning til de andre «GTA»-heltene har han et edelt mål, selv om veien ditt er alt annet enn akkurat det.

Hardcore action

Omtrent samtlige oppdrag er av den actionfylte sorten, du får både skyte, sprenge og bruke knyttnevene så det holder. Dop skal flyttes, konkurrenter drepes og mye, mye mer - «Grand Theft Auto» har ikke blitt noe snillere siden sist.

De fleste oppdragene er både underholdende og utfordrende, men noen få er veldig irriterende. Det finnes fortsatt ingen kjapp måte å starte et oppdrag på nytt på, så de hvor du må prøve deg frem en del ganger før alt sitter er veldig lite velkomne.

Kontrollen er heller ikke helt på topp. Både kjøringen og det å styre Vance går greit, men siktesystemet er ofte mer glad i å låse seg fast til søppelkasser enn han som står og skyter.

Mange muligheter

Heldigvis påvirker ikke disse problemene spillopplevelsen i noen særlig grad, resten av «Vice City Stories» er så morsomt at de blir som dråper i havet.

I vant «GTA»-stil er spillet veldig mye mer enn den lange og spennende historien. Du kan for eksempel bare cruise rundt i en av de fete bilene (eller motorsyklene, eller vannscooterne, eller ...), høre på det tidsriktige lydsporet og nyte den vakre og stilige grafikken, eller opptre som eiendomskonge.

Ikke over på en kveld

Hvis du ser for eksempel et horehus som du gjerne vil ha, blir det ditt mot at du plaffer ned de gangsterne som eier det nå. Horehuset kan så oppgraderes og du kan utføre ulike oppdrag som gjør så det drar inn mer penger.

Det er mer enn nok å finne på, «Vice City Stories» er ikke over på en kveld. I tillegg til den lange historien går en hel haug timer med til å bare leke seg.

Årets PSP-spill?

Sleng på en kjempemorsom flerspillerdel, og Rockstar har laget nok en PSP-vinner.

Hvis du bare skal ha ett PSP-spill før jul, ligger alt an til at det bør være «Vice City Stories».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere