RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem er ekte norsk?

Sist oppdatert:
Språkrådet går ikke med på at norskpakistanere skal få kalle seg nordmenn.

Språkrådet hevder at en pakistaner som bosetter seg i Norge, ikke kan kalle seg nordmenn, heller ikke om de har norsk statsborgerskap.

Det kommer frem etter at tidsskriftet Ny Tid sendte en e-post til Språkrådet hvor de spør om det finnes noen uttrykk som kan erstatte uttrykket «etnisk nordmann».

- Nordmannen tilhører sin gruppe, og pakistaneren sin gruppe, skriver Svein Nestor, rådgiver i Språkrådet i e-posten til Ny Tid. Han likestiller dermed begrepet «etnisk norsk» med «nordmann».

Dette får Akhenaton Oddvar de Leon i Organiasjonen mot offentlig diskriminering - (OMOD) til å rase. Han lurer på når andre, tredje eller fjerdegenerasjons innvandrere skal få kalle seg norske.

Direktør i Språkrådet, Sylfest Lomheim, mener på sin side at uttrykket «etnisk nordmann» er det beste uttrykket å bruke dersom man skal beskrive noen som tilhører den gruppa nordmenn som har tradisjon for å bo i Norge - historisk og tradisjonelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere