RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets morsomste spill

Sist oppdatert:
Vil du ha latterkrampe mens du sitter foran dataskjermen, er dette årets investering.

«Holy jumping mother o'God in a side-car with chocolate jimmies and a lobster bib!»

(Spillmagasinet): I 1993 kom dataspillet «Sam & Max Hit the Road», et klikke-eventyrspill som hadde mer humor enn vanskelige oppgaver. Det ble en gigantisk suksess.

Da ...

Spillet var basert på en tegneserie av Steve Purcell om den menneskelignende hunden Sam og den psykotiske kaninen Max, som er frilans-politi.

De er mer opptatt av å komme med morsomme kommentarer, ødelegge ting og fornærme forbipasserende enn å arrestere folk. Nettopp det gjorde det første spillet hysterisk morsomt.

En oppfølger til spillet har det vært snakk om helt siden 2002. Det har tatt fire år før det har kommet, og spillet er utviklet av relativt ukjente Telltale Games.

Nå ...

Har du ikke spilt den originale «Sam & Max» så kan spillet forklares enkelt. Du styrer hunden Sam, sammen med partnere Max ved å klikke rundt omkring på skjermen.

Små og store oppgaver skal løses, og du må i tillegg gjennomføre flere avhør. Det hele er relativt enkelt å spille, selv om spillet ikke alltid er enkelt.

Sam: I think I've got something in my eye.
Max: Try digging it out with a fork. That always works for me.

Sinnsyke oppgaver

Historien i første episode, som er den delen som har kommet nå, omhandler tidligere barnestjerner som gjør merkelige ting.

Sam and Max får oppdraget med en gang de klarer å lure telefonen ut av den utspekulerte rotta som bor på kontoret deres.

For å få tak i telefonen må blant annet ost skytes, man må finne en effektiv måte å true en rotte på og i tillegg utføre litt meningsløs vold.

Slik fortsetter spillet, med den ene sinnsyke løsningen på problemer etter den andre. I det første spillet var enkelte av oppgavene litt for sinnsyke slik at man rett og slett prøvde seg fram. Slik er det ikke nå. Her er oppgavene mer enkle, om ikke lette.

Like morsomt

Humoren som man fant i originalen er også her i like stor grad. Grafikken er oppdatert og lyden glitrende. Skuespillerne som står bak «Sam & Max» burde faktisk fått Oscar for sin tungemassasje når de snakker.

Max: Should I confront, subdue, and pummel the suspected perpetrator Sam?
Sam: Sick 'em up little buddy.

Første episode

Det som er unikt med dette spillet er at det er et kort, lite spill. Det koster 70 kroner å laste ned fra nettet og er den første episoden av det som Telltale Games har lovt at skal bli mange.

Du kan bli ferdig på en kveld, om man regner inn litt av natten - men da får du ikke med deg all dialogen. For det er ingen tvil om at dette spillet egentlig er en komedie forkledd som et spill.

I tillegg kan spillet legges i et vindu på datamaskinen, slik at man kan surfe på nett samtidig eller svare på mail. Maskinkravene er heller ikke de aller råeste.

Alt i alt er dette en av de beste investeringene på spillfronten dette året. For prisen av en halvliter på uteservering (som likevel stort sett er stengt nå) kan man få mange timer med utrolig komikk.

Vi venter allerede på neste episode som en unge venter på pakker på julaften. Vi avslutter med et sitat fra originalen:

Sam (på telefonen): Yes... yes... yes... NO! Really? Well the same to you mack.
Max: Another confused census taker?
Sam: No, actually it was the commissioner with another idiotic and baffling assignment.
Max: Does it involve wanton destruction?
Sam: We can only hope.

Spillet kan lastes ned fra Telltale Games fra 1. november, og koster i underkant av ni dollar.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere