RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sang duett med Jan Werner

Sist oppdatert:
Elisabeth Andreassen avsluttet minnestunden for Jan Werner med å synge duett med et opptak av vennen. Les alt og se video fra seremonien.

(Frogner/SIDE2): Det var en synlig beveget Elisabeth Andreassen som tok mikrofonen og sang en siste duett sammen med sin nære venn Jan Werner Danielsen.

Den folkekjære artisten døde for litt over en uke siden, bare 30 år gammel.

Se video (gratis)

BILDESPESIAL FRA MINNESTUNDEN NEDERST

Bettan har helt siden midten av 90-tallet vært en av Jan Werners nærmeste venner. Derfor var det også naturlig at det var hun som sang den aller siste duetten med den folkekjære artisten under minnestunden i Uranienborg kirke mandag ettermiddag.

Etter duetten, reiste alle tilhørerne i kirken seg og applauderte for Jan Werner.

Se Web-TV (abonnement)

Beveget Bettan
- Jeg har aldri gjort noe som er sterkere enn det jeg nettopp har gjort, sa en tydelig beveget Bettan utenfor kirken.

Hun forteller til Side2 at det var et minne for livet å synge den aller siste duetten med Jan Werner.

- Et helt utrolig minne, sier hun lavmælt.

- Godt å høre stemmen hans
Bettan forteller at tankene hele tiden gikk til hennes nære venn da hun fremførte den følelsesladde duetten.

- Det var vidunderlig å få synge her i dag. Og det var så godt å få høre stemmen hans fylle kirkerommet, sier hun før teatersjef Tom Sterri legger en arm rundt halsen hennes.

- Det du gjorde der inne, var helt utrolig, hvisket han gråtkvalt til venninnen.

Hundrevis møtte opp
Minnestunden var åpen både for fans og venner, og allerede klokken halv ett var kirken så full at dørene ble stengt. Flere hundre venner og fans kom for å vise den siste ære og for å minnes Jan Werner.

Utenfor ble det satt opp en storskjerm hvor de som ikke kom inn kunne følge seremonien.

En rekke norske kjendiser var blant de mange som har møtt opp for å delta på minnestunden. Blant dem Øivind Blunck, Kåre Conradi og Ivar Dyrhaug.

Forsamlingen var tydelig preget av minnestunden, og tilskuerne utenfor kirken holder rundt hverandre og trøster hverandre mens de følger minnegudstjenesten på storskjerm.

- Jan Werner var født artist
Seremonien startet med Jan Werners favorittsalme - «Eg veit i himmelriket ei borg».

De som fulgte seremonien utenfor kirken sang med på salmene mens de sto med hodet bøyd.

I minnetalen la prest og venn av Jan Werner fra Jevnaker, Stian Roos, vekt på at storebror Henning og foreldrene Helle og Tor-Egil har vært fantastiske støttespillere for hverandre i denne tiden.

- Da Jan Werner vant Talent '88, var det første han gjorde å ringe til storebror Henning og sa: «Nå skal du få nye skøyter». Det sier mye om søskenkjærligheten mellom dere, og hans sjenerøsitet, sa Roos.

- Jan Werner var født artist, han begynte tidlig å opptre. Som toåring syns han tv var kjedelig. Da kledde han seg i bestemors pelshatt, brukte en hårbørste som mikrofon og ville opptre. På hytta pleide han å synge for kuene. Han sang mye, og han sang høyt. Stemmen hans bar utover hele nabolaget. Han lot seg ikke stoppe. Han ga alltid alt av seg selv, og han satte seg høye mål.

Foreldrenes dikt til sønnen
Presten leste også opp et dikt som foreldrene har skrevet til sønnen.

Du reiste til verdens ende,
som ikke finnes noe sted,
men der du er
finnes noe likevel

Hvil i fred, gutten vår.
Mamma og pappa.

- Opptatt av sine venner
Han snakket også om Jan Werners aktive jobbing og hans plate som var klar da han gikk bort.

- Jan Werner har solgt en million plater, men det sies at den største plata har ingen hørt. Han har presset seg mer enn vi visste. I det siste har han vært glad, etter at han møtte veggen ved juletider. Den nye plata var klar, han gledet seg til å gi den ut. Men slik skulle det ikke bli. 28. september tålte ikke hjertet hans mer. Han sovnet stille inn i sin leilighet, 30 år gammel.

- Vennen min...
En av dem som leste minneord for Jan Werner var manager Febe Rognstad. Hun tok opp hans nære forhold til sine venner.

- Kjære vennen¿Vi kalte hverandre ikke ved navn, bare vennen. For det var det vi var. Det er utrolig at jeg aldri skal få se ditt brede smil. Meldingene hver morgen¿ Høre deg kommentere noe som er på tv, eller se deg svettende på stepmaskinen som sto i stua. Du var opptatt av vennene dine, du var opptatt av å ha dem rundt deg. Vennene var for deg forbundet med trygghet.

- Du vil for alltid være elsket
- Du etterlater deg et stort tomrom, som jeg ikke vet hvordan jeg skal fylle. Det vil bli en lang vei for meg å gå uten deg. Det kommer en hverdag, men for meg var det deg. Nå er du ikke hos meg lenger. Tomrommet vil fylles med gode minner¿ Om vennen min som ga meg så mye glede.

- Du kalte meg din beskyttende engel. Nå må du være min. Du vil for alltid være elsket og bli husket i hjertet mitt. Min venn Jan Werner – jeg vet vi møtes igjen.

To av Jan Werners korister synger «His eye is on the sparrow» foran den fullsatte kirken og for dem som følger med på storskjerm utenfor.

- Et alt for kort liv er over
Artistkarrieren til Jan Werner Danielsen var imponerende, og presten fortsatte med følgende ord.

- Et alt for kort liv er over. Jan Werner har levd et kort – men et helt – liv. Han har opplevd alt livet har å gi, på godt og vondt. Han har opplevd mer enn mange av oss gjør på et langt liv. Vi sitter her i takknemlighet for den tida vi har hatt Jan Werner sammen med oss. Takknemlighet for alt han har gitt oss. En stemme som nok vil overleve de fleste av oss.

Trompetist Ole Edvard Antonsen spilte mot slutten av minnestunden, mens Elisabeth Andreassen avsluttet med å synge «You Raise Me Up » i duett med et opptak av Jan Werner Danielsen, en fremføring som var utrolig stemningsfull både for dem som satt inne i kirken og de som sto utenfor.

KONDOLANSEPROTOKOLL:
Her minnes leserne Jan Werner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere