RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Kongen om unnskyldning

Sist oppdatert:
Israels ambassadør beklager overfor kong Harald at hennes uttalelser kan oppfattes som kritikk av kongehuset.

- Det er med forferdelse jeg har registrert at noen av svarene mine i media om skytingen mot synagogen søndag for en uke siden har blitt presentert i media som kritikk av Hans Majestet Kongen, skriver Israels ambassaør Miryam Shomrat i en pressemelding.

- Jeg vil understreke at det er fjern fra meg å gjøre noe slikt. Jeg har aldri villet kritisere kong Harald eller dronning Sonja eller den kongelige familie, fortsetter hun.

- Jeg beklager dypt om dette var inntrykket som ble skapt i media. En klargjøring langs disse linjer er sendt fra meg for å bli viderebrakt til kongefamilien, skriver Shomrat.

Pressemeldingen kom etter hektisk møtevirksomhet ved ambassaden tirsdag. Ambassadøren ønsker ikke å kommentere pressemeldingen overfor Nettavisen. Ambassaden ønsker heller ikke å uttdype saken.

Brevet ble formidlet via utenriksdepartementet.

- Slottet bekrefter å ha mottatt et brev fra ambassadøren via UD, men utover det finner vi det ikke naturlig å kommentere saken nærmere, sier informasjonsrådgiver ved slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, til Nettavisen.

Ber for Kongen
Det var skytingen mot synagogen i Oslo søndag 17. september utløste kritikken fra Shomrat.

- En gest fra Kongehuset sist fredag under den jødiske nyttårsfeiringen hadde vært på sin plass under enhver omstendighet. Særlig ville et tegn på solidaritet fra Kongehuset vært på sin plass etter at synagogen ble beskutt natt til forrige søndag, sa Shomrat til NRK mandag.

Israels ambassadør påpekte at jødene i Oslo hver fredag ber for kongen og dronningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere