RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bhattis mange kvinner

(Foto: Politiet)
Sist oppdatert:
Terrorsiktede Arfan Qadeer Bhatti skal ha utnyttet flere kvinnelige kilder. Les om nettverket hans her.

- Det som gir menn som Bhatti høy status, er kontakt med unge, pene og profilerte kvinnelige journalister, og unge, pene politikvinner, sier en politikilde til Nettavisen.

Han opplyser at de gjennom etterforskningen av 29-åringen har kommet i kontakt med en rekke kvinner som Bhatti har pleid hyppig kontakt med.

- Han har brukt kvinnene som alibi ved kriminelle handlinger. I tillegg gir det han status i det kriminelle miljøet, og det kan gi han tilgang til verdifull informasjon, opplyser kilder i politiet og media til Nettavisen.

- Sjarmerende
Psykiater Pål Abrahamsen var oppnevnt som rettspsykiatrisk sakkyndig i en straffesak mot Bhatti for noen år tilbake. Han skjønner godt at kvinner kan bli sjarmert av ham.

- Bhatti er en sjarmerende herre, som jeg absolutt tror kan være spennende for kvinner. Han er veldig vanskelig å ikke like. Og jeg vil trekke fram at han er veldig ålreit å snakke med, sier Abrahamsen til Nettavisen.

Både politifolk og medieansatte som har pleid kontakt med Bhatti beskriver han som svært sjarmerende. Han lokker til seg kvinnene ved å sende utildekte og flørtende tekstmeldinger.

- Et trofé
Også voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk underbygger påstandene. Hun kjenner ikke Bhatti personlig, og uttaler seg på generelt grunnlag.

- For livsstilskriminelle blir kvinnelige kontakter i media og politiet et trofé som kan gi dem status i miljøet, sier hun til Nettavisen.

I tillegg vet de kriminelle at journalister sitter på viktig informasjon, både gjennom sitt arbeid og gjennom sine mange politikontakter.

Det vakte stor medieoppmerksomhet da det fredag i forrige uke ble kjent at hovedmistenkte bak den angivelige terrorplanleggingen i Oslo, Arfan Qadeer Bhatti, har hatt et forhold til en profilert TV 2-reporter. Politiet omtaler de to som kjærester, noe TV 2-reporteren selv har benektet overfor Nettavisen. Hun vil ikke utdype hva slags forhold de to skal ha hatt.

Advarer kolleger
Personer som jobber i media forteller Nettavisen at de selv har opplevd Bhatti som svært kontaktsøkende og flørtende. Han sender gjerne personlige, intime tekstmeldinger.

Nettavisen er kjent med at kvinnelige journalister i hovedstaden skal ha advart hverandre mot Bhatti.

Bhatti er flere ganger undersøkt av rettpsykiatrisk sakkyndige, deriblant professor Berthold Grünfeld. Ifølge rettsdokumenter er Bhatti «funnet å ha mangelfullt utviklede sjelsevner».

- Livsstilskriminelle psykopater er uten samvittighet. De er opptatt av egen tilfredsstillelse og bryter ofte andres grenser – gjennom for eksempel å være for personlig - for å nå egne mål, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk.

- Hyppig kontakt
Også tidligere politispaner Johnny Brenna, nå ansatt i TV2, kan fortelle om hyppig kontakt mellom kriminelle og reportere i hovedstadspressen.

- Tunge kriminelle har gjerne en fem-seks journalistkontakter som de snakker jevnlig med – slik får de vite hva som skjer rundt dem, forteller Brenna til Nettavisen.

Advokat John Christian Elden forsvarer Bhatti. Han ønsker ikke å kommentere denne saken.

- Jeg har ingen kommentar til hans forhold til kvinner. Det er noe utenfor relevans for straffesaken. Jeg kan imidlertid bekrefte at han har sendt tilsvarende meldinger, som media har valgt å henge ut en TV 2-reporter for, til en rekke andre reportere og andre personer, sier Elden til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere