RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper jakt på TV 2-synder

Foto: Bjørn Erik Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
TV 2 stopper jakten på personen som la ut navnet på reporteren som skal ha hatt et forhold til terrorsiktede Arfan Qadeer Bhatti.

Det var like etter klokken 09 mandag morgen at ivrige lesere av nettleksikonet Wikipedia kunne lese navnet på den profilerte TV 2-reporteren.

Men det var ingen tilfeldig person fra gata som publiserte på Wikipedia. Ifølge IP-adressen kom innlegget fra en datamaskin som tilhører TV 2 i Bergen.

- Vi er ferdig med den saken, og kommer ikke til å bruke mer ressurser på dette, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 til Nettavisen.

Beslutningen kommer etter anbefaling fra selskapets egen advokat.

- Vi har vært opptatt av jussen i dette her i forhold til personvernet til våre ansatte. Så vi har hatt en runde med vår jurist, og han har frarådet oss å gå inn i serveren for å finne ut av dette, sier Indrøy.

Han forteller at en arbeidsgiver har anledning til å spore opp denne type ting, men at det da er et regelverk som sier at de ansatte på generelt grunnlag skal være informert om at det kan skje, noe TV 2 aldri har gjort.

- Illojalt mot kolleger
Konserndirektøren liker svært dårlig det som har skjedd.

- Vi synes det er illojalt både overfor den kollegaen det gjelder, overfor andre kolleger og ledelsen, sier Indrøy.

Han har mandag fått mange reaksjoner fra andre TV 2-ansatte.

- De reaksjonene jeg har fått fra ansatte går utelukkende på at de synes det er veldig ubehagelig at dette kommer fra en nettadresse i TV 2, sier Indrøy.

Ingen medier har navngitt den kvinnelige TV 2-reporteren. Dette er generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund glad for.

- TV 2 har her valgt å ta menneskelige hensyn, og jeg ser ingen grunn til at TV 2 skal identifisere vedkommende. Så lenge saken er så uklar vil jeg på ingen måte oppfordre TV 2 til å identifisere, selv om det kommer krav om å gjøre det, sa Kokkvold til Nettavisen tidligere mandag kveld.

- Må leve med det
Indrøy sier at TV 2 står fast ved beslutningen om å ikke identifisere reporteren.

- Vi har hatt en diskusjon fortløpende om dette, men det har ikke skjedd noe underveis som har endret vår oppfatning. Denne medarbeideren er verken siktet eller avhørt av politiet. Hun har ingen status, og er brakt inn i saken gjennom å ha hatt kontakt med den omtalte mannen. Da finner vi ingen grunn til å identifisere henne, sier Indrøy.

- Gjør dere noe i forhold til de mange nettdebattene der det spekuleres i reporterens navn?

- Det er jo nettets vesen. Jeg har lest en del av det, og det må vi bare leve med. Det eneste vi har aksjonert mot er det nettstedet som la ut feilaktig informasjon om en annen reporter, sier Indrøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere