Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Pris med pondus til Øverli

Shopping med annonselenker

Slik bygger du opp herregarderoben i høst

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

Frode Øverli blir første nordiske tegneserieskaper til å få den prestisjetunge Adamsonprisen.

For kort tid siden fikk 38-åringen fra Askøy beskjed om at han ville bli tildelt Svenska Serieakademins internationella Adamsonstatyett - en av de gjeveste utmerkelsene som finnes for tegneserier. Med den prisen havner Pondus og Øverli seg opp i samme klasse som Donald, Asterix, og Luky Luke.

- Det er utrolig hyggelig og samtidig litt nifst å bli tildelt en pris som tidligere er gitt til slike størrelser. Jeg har holdt på med Pondus siden 1995, og det har gått jevnt oppover. En nøkkel til suksessen var at Pondus fikk sin faste plass i Dagbladet i 1997. Det var et gjennombrudd, sier en stolt og ydmyk Øverli til Dagbladet.

Bøkene om antihelten Pondus er blitt oversatt til flere språk og har blitt en internasjonal hit.

Øverli og kompanjong Håkon Strand har for lengst gjort millioner på Pondus, men det blir ingen sjekk å hente for Øverli i Sverige. Prisen handler bare om heder og ære.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus