RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer bedre nettbankregler

Foto: Berit Almendingen
Sist oppdatert:
Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem vil vurdere å bedre nettbankkundenes rettigheter.

Bakgrunn for utspillet fra Bekkemellem, som også er ansvarlig for forbrukerspørsmål, er saken Dagens Næringsliv hadde lørdag om Grete Fossbakk som skulle overføre en halv million til sin datter. Pengene havnet på grunn av ett tall for mye på kontoen til en sosialklient i Oslo.

NA24 – din næringslivsavis

I etterkant vil ingen av de involverte bankene ta ansvaret for tapet, noe som får Bekkemellem til å reagere. Hun vil derfor kontakte Justisdepartementet for å få en ny vurdering av finansavtalelovens regelverk rundt tilfeller med feil og misbruk av konto.

Bekkemellem og partikollega og leder av Finanskomiteen, Karl Erik Schjøtt-Pedersen mener banken vil ha interesse av et system som gjør brukerne av nettbank trygge i forbindelse med pengeoverføringer.

- Denne enkeltsaken er utrolig viktig. Mange blir nok overrasket over at systemet ikke er mer sikkert. Å gjøre en slik feil som Grete Fossbakk gjorde, betyr ikke at du er omtrentlig, men at du rett og slett handler i god tro. Slik banktjenestene har utviklet seg i dag med større og større egeninnsats, tror jeg de fleste av oss tenker at vi også har noen rettigheter hvis en feil skjer, sier Bekkemellem til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere