RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvilken minnebok!

Sist oppdatert:
Vi har alle våre måter å feire bursdager på. Vokalisten Hilde Hefte feirer sin med å gi ut ”On the Corner” - en slags musikalsk minnebok fra barndom fram til i dag. De som har så mye å fare med som Hefte kan mer enn gjerne gjøre det på den måten.

Hilde Hefte
On the Corner
Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene

Hilde Hefte inntok den norske jazzscena ganske seint i livet sitt. I 1999 kom hennes debut ”Round Chet’s Midnight” og ørene blei raskt sperra opp rundt om i det jazzinteresserte kongeriket. Ei ny, høyst personlig stemme hadde inntatt scena og seinere har ”Playsong” og ”Hildes bossahefte” gitt oss all tenkelig bekreftelse på det.

I forbindelse med at Hefte nå runder 50, har hun altså benytta anledninga til å oppsummere hvor hun kommer fra reint musikalsk på mange vis. Hun er født og oppvokst i et svært musikalsk hjem der begge foreldrene tydeligvis har vært viktige inspirasjonskilder.

Låter som ”Answer Me” og ”Hi-Lilli, Hi-Lo” stammer direkte fra Heftes foreldre, mens resten har kommet til etter hvert. Hun legger bl.a. ikke skjul på sin fascinasjon for den norskettede Peggy Lee og fire hyllester er direkte relatert til henne, bl.a. ”I Love Being Here with You” og ”Between the Devil and the Deep Blue Sea”. ”Tea for Two” var den første låta Hefte lærte på gitar og vi får også en ganske ukjent Cole Porter-låt og ”At angöra en brygga”, nydelig framført på svensk, og ”Yesterday I Heard the Rain” – begge en hyllest til en åpenbar inspirasjonskilde, Monica Zetterlund som tragisk forlot tida for vel et år siden. Dessuten har både Hefte og Egil Kapstad skrevet nydelig originalmateriale.

Vakker presang

Når så Hilde Hefte har alliert seg med det samme bandet som var med på hennes debut, det vil si Bjørn Alterhaug på bass, hennes sjelsfrende på alle slags vis Egil Kapstad på piano, Nisse Sandström på tenorsaksofon og Eyvind Olsen Wahlen på trommer, så kan man ikke ønske seg bedre tonefølge. Her oser det empati fra første takt og alle er så voldsomt hjemme i dette ytterst melodisk-lyriske landskapet.

Hilde Hefte er modnere og tryggere enn noen gang. Med sin innsmigrende, ertende og sensuelle stemme og ditto foredrag gir hun musikken noe kun hun er i stand til å gi den. Hun tar seg tid og gir musikken luft og rom – med Egil Kapstad ved tangentene er ikke det vanskelig. ”On the Corner” har blitt en vakker presang både til oss og til Hilde Hefte sjøl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere