RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Punkejente som digger Madonna

Foto: ASLE BENTZEN (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
- Madonna beveger seg i et kommersielt marked som ikke er laget for at artister skal vare, sier Heidi Marie Vestrheim om ett av sine idoler.

(SIDE2:) Heidi Marie Vestrheim er snart klar med sin plate nummer to. Fortsatt beveger hun seg i det melankolske singer/songwriter-landskapet, og har ikke mye til felles med sitt idol, Madonna.

Mariah og Madonna
«Beautiful Houses» heter platen, som er skrevet etter inspirasjonsturer til både Australia og Berlin. Men først - hva skyldes fascinasjonen for kommersielle pop-divaer?

- Hva er de mest oppsiktsvekkende platene i samlingen din?

- Mariah Carey, kanskje? Det er i hvert fall hun som skiller seg mest fra min egen musikk, sier Vestrheim til Side2.

Men det er Madonna hun liker best fra den kommesielle pop-verden.

- Hun klarer å fornye seg, i motsetning til for eksempel Prince og Michael Jackson. Dessuten beveger hun seg i et kommersielt landskap som ikke er laget for at artister skal klare seg, sier hun.

- Etter to plater uten suksess er det over og ut for en popartist, mens en singer/songwriter kan gi ut 15 plater og plutselig få et gjennombrudd, sier hun.

Rolig uttrykk
Selv mikser hun elementer fra elektronika inn i sin musikk, og klandrer instrumentvalget for det reflekterende og halvtriste musikalske uttrykket.

- Da jeg spilte i Atakama var vi fem personer som skrev sanger, og da ble det et variert uttrykk i sangene. Men jeg spiller bare ett instrument, og det er gitar. Når jeg skriver sanger alene blir det gjerne et dempet kassegitar-preg på sangene. Det blir naturlig med et rolig uttrykk, sier Heidi Marie.

- Men det er jo en sjanger som alltid har appellert til meg. Tekst og melodi er viktigere enn arrangement, sier hun.

- Kan det bli for mye melankoli?

- He he, de fleste singer/songwriter-artister sier jo i intervjuer at de egentlig er glade personer, og mange av tekstene er jo positive. For artister som meg er det en lang tradisjon med fortellende og reflekterende tekster. Det blir fort litt melankolsk når man er i det reflekterende hjørnet, sier hun.

Studietur
Låtene til den nye platen ble unnfanget på reiser til Australia og Berlin. Tittelmelodien er inspirert av lukrative villastrøk i Australia.

- Det var deilig i Australia. Der er det varmt om vinteren, og det er godt å se livet litt på avstand når man skal skrive, sier Heidi Marie.

- «Beautiful Houses» handler om et rikmannsstrøk i Australia. Jeg gikk og så på de store og fine villaene, med svømmebassenger og tennisbaner, og høye murer rundt eiendommene. Men jeg så aldri folk der inne, og begynte å lure på hvem som bodde der og hvordan de hadde det, sier hun.

Heidi Marie Vestrheims plate er i salg mandag 13. november .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere