RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykefravær bekymrer regjeringen

Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)
Sist oppdatert:
Prognosene om en økning i sykefraværet på hele åtte prosent i år bekymrer regjeringen.

Les NA24 på mobil

I utakt med IA-avtalen, som har som mål å redusere sykefraværet med 20 prosent, øker sykefraværet i Norge kraftig, ifølge NTB.

I årets statsbudsjett som ble vedtatt i desember i fjor, anslo regjeringen at sykefraværet ville være uendret. i år. Men prognoser slo feil: Etter en liten nedgang i 2005, har fraværet skutt fart i år.

NA24 - din nye næringslivsavis

I revidert nasjonalbudsjett i mai endret regjeringen prognosen til en vekst på 8 prosent. Men nå regner regjeringen ikke med at de klarer å snu utviklingen verken i år eller neste år, skriver NTB.

Bekymringen for regjeringen er at den ukontrollerte veksten i sykefraværet legger en kraftig demper på regjeringens mulighet for å bruke de ekstra milliardene som er kommet inn, til velferdstiltak som skole, barnehager, vei, jernbane og eldreomsorg.

En så kraftig økning i sykefraværet binder opp 2,5 - 3 milliarder kroner som regjeringen gjerne ville bruke til bedre formål. I årets statsbudsjett regner man med at Folketrygdens utgifter øker med 3,5 milliarder kroner fra i fjor til i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere