RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er gjeng-oppgjørene

Sist oppdatert:
På slutten av 80-tallet ble en uskyldig pakistaner drept. Det ble starten på den blodige krigen mellom A- og B-gjengen.

Etter drapet dannet medlemmer av Young Guns den såkalte A-gjengen, som de siste 20 årene har ligget i konflikt med B-gjengen - bestående av norsk-pakistanere fra Oslos drabantbyer. Gjengmedlemmer på begge sider er dømt for drap, vold og narkotikakriminalitet.

Til sammen fire personer har ifølge TV 2 blitt drept i gjengoppgjør i Oslos underverden. Her er de viktigste oppgjørene:

20. august 2006: Foran øynene på flere hundre mennesker blir to menn skutt i beina på Aker brygge. Politiet mistenker skuddramaet for å være et oppgjør mellom A- og B-gjengen.

11. juni 2006: Ifølge TV 2 har A- og B-gjengen syv uker tidligere inngått våpenhvile for å få fred til å drive sin kriminelle virksomhet.

3. november 2005: To sentrale medlemmer av B-gjengen avfyrte flere skudd utenfor Andys pub i Oslo. Målet var A-gjengen. Et medlem av B-gjengen ble senere dømt til to års fengsel for skytingen.

20. februar 2005: To personer - den ene tilknyttet B-gjengen og tidligere siktet i forbindelse med Sandaker-drapet - blir beskutt på Furuset. Familien utlover 100.000 kroner i dusør til de som oppklarer skytingen.

19. februar 2004: Hele fem personer i i en bil blir beskutt i forbindelse med en narkotikahandel ved Sognsvann. Skuddramaet knyttes til Sandaker-drapet noen uker tidligere (se under).

3. februar 2004: En viatnameser blir drept, og en pakistaner skadd i skyting på åpen gate på Sandaker. - Det var som en henrettelse på åpen gate, fortalte et øyenvitne som opplevde drapet på nært hold. Ofrene skal ha tilhørt A-gjengen.

21. juni 2003: Fungerende leder Arshad Mahmood (34) i A-gjengen blir skutt i hodet ved avgangshallen på Gardermoen. – De skjøt for å drepe meg. Årsaken er at de tror jeg har banket opp faren deres, sa Mahmood i etterkant om de to brødrene som ble siktet for drapsforsøket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere