RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentene vant alt

NM i Olabil gikk av stabelen i Bø i Telemark. 60 olabiler stilte til start og jentene tok de jeveste prisene. Se bilder av de tøffe bilene.

Røft design og kreative løsninger ble belønnet da NM i olabil ble avholdt i Bø i Telemark den 12. og 13. august.

Se flere tøffe olabiler i bildespesial nederst i saken

- Det beste med olabiler er at det innbyr til at barn og voksne kan skape noe kreativt sammen. Noe som slettes ikke trenger å være kostbart, men som heller ikke setter grenser for fantasien, sier olabilentusiasten Terje Skaug til TV 2 Nettavisen.

Hele familien
Det er Terje Skaug som for tredje året på rad har arrangerte det noe usedvanlige norgesmesterskapet. Han har også startet egen hjemmeside for olabilentusiaster, olabil.no.

Og hadde alle deltakerne og deres team som talte 252 personer på middag lørdag, og selve løpet startet søndag klokken tolv.

- Lørdagen startet med familiedag i parken med bading og moro, og trylleshowet på kvelden ble en suksess med 120 barn til stede, sier en fornøyd Skaug.

Deltagerne i NM var mellom 6 og 13 år, og hadde alle kvalifisert seg i lokale løp til én av de to klassene; Tøffeste eller raskeste olabil.

Meld deg på
Skaug har gjort det enkelt for lokale lag å sette i gang en konkurranse.

- Et lokallag et eller annet sted i Norge melder seg på til meg, og jeg sender ut deltakernummer premier og utstyr. De melder tilbake en vinner som inviteres hit til meg under NM, opplyser han.

Jentene kuppet NM
Selv om det selvfølgelig er viktigere å delta enn å vinne, er det klart at seier smaker.

Og det var jentene som gikk til topps i begge klassene under årets NM i Telemark.

Sabrina Hjort, fra Egersund, vant klassen for Raskeste Olabil 2006. Hun kjørte ned den 350 meter lange bakken på bare 26,84 sekunder.

I klassen for Tøffeste Olabil 2006, vant Kristine Hansen, fra Lørenskog med en kopi av den kjente bobla «Herbie».

Moro å være med
Som hovedsponsor for tredje året på rad setter Biltema, representert ved styreleder Magne Teigland, pris på å få være med og sponse et barnearrangement.

- Ofte kan idrett bli veldig alvorlig i en tidlig alder. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne være med på å skape et arrangement som bare er ment som fest og moro, sier Teigland i en pressemelding, som også er opptatt av at olabilbygging innbyr til aktivitet som både barn og voksne har glede av.

Han tror også at det er viktig at både store og små får et avbrekk fra sine timer foran forskjellige skjermer, og heller går ut og finner på noe morsomt og kreativt sammen.

Barndommen tilbake
Olabil var svært populært på tidlig 60-tallet, og mange foreldre og besteforeldre kjenner igjen iveren fra sin egen barndom.

For de som ikke hadde anledning til å være på sommarland i Bø i Telemark denne helgen, kan det kanskje være en ide å ta turen til Autofilmessa på Lillestrøm lørdag 21. oktober. Da blir flere av deltakerne å se i olabilløp.

Og om det kribler i fingrene etter å snekre sammen en bil, er det bare å sette i gang. På olabil.no vil du også få en del tips og råd, samt muligheten til å melde deg på til konkurranse.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Her ser du flere av de tøffe bilene fra NM i olabil:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere