RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dommen er full av feil

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Terje Bogen mener dommen i Sponsor Service-saken er full av faktafeil og anket på stedet.

Les NA24 på mobil

OSLO TINGRETT(NA24): I dag falt dommen i straffesaken mot Sponsor Service-toppene Terje Bogen og Mark Sjuve i Oslo tingrett. Etter nesten to og en halv time med høytlesning fra dommen, ble retten hevet og Bogen måtte gå ut med senket hode.

NA24 - din næringslivsavis

Den tidligere konsernsjefen i Sponsor Service ble dømt til fem års fengsel. Dette er mildere enn aktors påstand, som var på åtte års fengsel.

Til tross for den mildere straffen, er ikke Bogen fornøyd med dommen.

- Denne dommen er full av faktafeil og jeg akter derfor å anke, sier Bogen til NA24.

Les bedrageridommen her

- Fikk bort tre år
Bogen ønsker ikke å gå inn på hvilke punkter han mener er feil, men forklarer at det er en betydelig mengde feil. På spørsmål om Bogen syntes dommen var for streng, sier han at den ikke kommer til å bli det etter anken.

- Jeg fikk bort tre år fra aktors påstand i retten i dag. Når jeg anker, forsvinner kanskje de fem andre også. Da begynner det å ligne på noe, sier Bogen.

Ligner på Finance Credit
Retten sammenligner i dommen Sponsor Service med den kjente Finance Credit-saken som gikk til Høyesterett. I dommen trekker retten flere paralleller mellom de to. Ifølge dommen heter det:

«De eneste klare avvik mellom de to saker er at i Høyesteretts dom også inneholdt et tilfelle av forsikringsbedrageri, og at forbrytelsen var ”til dels forslagent og utspekulert utført, slik at de har vært vanskelige å avdekke».

Et moment som retten fremhever, er at regnskapsjukset har bestått av feilføringer, og aldri forfalskede bilag. Retten peker også på at det ikke er gjort noen forsøk på å skjule hvilke vurderingen som lå bak de forskjellige føringene i regnskapet.

Ikke rettighetstap
Ifølge aktors påstand burde Terje Bogen få fem års såkalt rettighetstap, det vil si miste retten til å drive økonomisk virksomhet. Retten mener imidlertid at den allerede strenge straffen og Bogens høye alder i seg selv vil legge betydelige begrensninger på hans fremtidige karriere innen næringsvirksomhet.

Dersom Bogen noen gang skal drive tilsvarende omfattende næringsvirksomhet igjen, mener retten at det må skje i samme bransje, og at det er høyst usannsynlig at noen i bransjen ikke vil få med seg dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere