RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spar tusenvis på egenpleie

Sist oppdatert:
Kvinner brukes astronomiske beløp på utseendet. Men du kan spare tusenvis av kroner på å gjøre det selv. Side2 gir deg de beste tipsene.

(SIDE2): Selvfølgelig er det meget behagelig å gå til profesjonelle aktører innen hudpleie eller frisøryrket og bli dullet med. Problemet er bare at i løpet av året blir de ti frisørtimene, fem hudpleietimer og voksing hver fjerde uke plutselig veldig mye penger. Her en noen forslag på hva du kan spare penger på.

Hår
Det er vanskelig å klippe seg selv, men det er mulig å spare inn litt penger på dette området. Alle frisørsalongene har lærlinger som klipper og farger for en billig penge. De får veiledning av en frisør, så du burde være i trygge hender. Trenger du kun å fiffe opp fargen litt, er det meget mulig å finne glansvasker eller farge hos H&M eller Vita. De ansatte kan gi deg råd og tips om hvordan du får et best mulig resultat.

Hos frisøren: cirka 8000 kroner for ti timer
(Klipp og for eksempel striper 6 ganger i året hos frisører med et navn

Gjør det selv: cirka 1800 kroner i året
(Pris basert på klipp hos lærling for ca 215,- kr og hjemmefarge ca 90,- kr)

Hudpleie
Hos hudpleieren får du høre på deilig musikk, slappe av og får en avslappende behandling. Men det er fullt mulig å ta ansiktsmaske hjemme med gode resultater. Start med å fjerne all sminke. Bruk deretter en mild peeling for ansiktet. Skrubb lett i ansiktet og fjern alle døde hudceller. Legg så på en maske. En fuktighetsmaske passer fint nå, etter den lange sommeren. La den sitte i den anbefalte tiden og skyll av. Avslutt med en lett ansiktsmassasje og en nærende fuktighetskrem. Produkter finnes i alle prisklasser.

Hos hudpleieren: cirka 7000 kroner i året for fem timer

Gjør det selv: cirka 340 kroner

Voksing
Det positive med å få fjernet hår hos hudpleieren er at de er effektive og fjerner raskt håret, dermed er det heller ikke så vondt. Gjør du det selv kan det være litt vanskelig og vondt i starten, men de fleste klarer det fint etter et par ganger. Det finnes utallige produkter. Du kan velge mellom flytende voks (Pass på at voksen ikke blir for varm), strips-kald voks (fint for nybegynnere eller for eksempel Roll-on voks. De fleste gir et godt resultat og er mye billigere enn å gå til salongen en gang i måneden. Husk å prøv på et lite parti på huden før du setter igang for fullt, for å se om du får noen allergiske reaksjoner.

Hos profesjonelle: cirka 7000 kroner i året. Mange hudpleiere har tilbud innimellom

Gjør det selv: cirka 600 kroner i året

Hånd-og fotpleie
Dette er meget enkelt å få til selv hvis du vil spare litt penger. Invester i håndkrem, neglefil, neglelakk, fotkrem, fotsalt og en god fotfil, så har du basisen for å få fine føtter og hender. Sett et par timer i uken til egenpleie. Istendfor å bruke mange timer foran tven, kan du file negler, ta fotbad, ansiktsmaske og høre på god musikk.

Hos hud-fotterapaut: cirka 16560 i året for føtter og hender

Gjør det selv: cirka 600 kroner

Farge øyevipper og bryn
Mange velger å farge øyevipper og bryn, og spesiellt på sommeren. Å farge brynene er enkelt. Du kjøper en pakke med farge hos billigkjedene og følger bruksanvisningen til punkt og prikke. Du får fine bryn og det er billig. Å farge øyevippene kan være litt vanskeligere. Men det er mulig hvis dere er to. Få en venninne til å hjelpe deg, så kan du hjelpe henne etterpå. Følg bruksanvisningen og pass på at du ikke får farge i øynene, det er ikke å anbefale.

Hos hudpleieren: cirk 4200,kroner i året. Her finnes det også ofte tilbud.

Gjør det selv: cirka 240 kroner

Massasje
Det er ikke til å benekte at å få massasje hos profesjonelle er relativt dyrt. Men det er jo gode muligheter for at du kan få kjæresten din til å massere deg. Det koster ingenting og er mye hyggeligere. Hvis du ikke har en kjæreste, kan du jo for eksempel arrangere en jentekveld der dere tar tur på å massere hverandre. I tillegg til massasjen får dere muligheter til å snakke sammen, le og ha det moro.

Hos profesjonelle: cirka 4800 kroner. Svensk massasje cirka 400 for 25 min

Gjør det selv: 0 kroner om du ikke bestikker noen.

Trening
Treningsstudioer er relativt dyrt og er av mange grunner ikke tilgjengelig for alle. Det som er positivt med studioene er at du får trene med andre og får profesjonell hjelp fra treningsinstruktører. Men det er fullt mulig å trene selv på en slunken lommebok. Gå tur i marka eller jogge er mer eller mindre gratis. Det eneste du trenger er å investere i et par joggesko ( hvis du ikke har noen fra før) og litt treningstøy. Eller hva med å ta med gjengen og spille en fotball, volleyball- eller basketkamp. Gratis og morsom

Medlemskap på helsestudio: Årsmedlemskap på SATS ca 6588 kroner avhengig av rabattordninger

Gjør det selv: Gratis

Totalt

Profesjonellt: cirka 54140,- kr

Gjør det selv: cirka 3000,- kr

Totalt spart: Cirka 51140,- kr

Vi har tatt utgangspunkt i følgende. Hår og klipp seks ganger i året. Hudpleie, voksing, hår og fotpleie en gang i måneden. Farge av vipper og bryn og massasje en gang i måneden i løpet av et år. Prisene eralle cirka priser og er hentet inn fra Alles Beauty Clinique, Karl Johan Hud og Kropsspleie, Colosseum Spa, SATS, Adam og Eva, H&M og Vita.

Les mer her:

Følg Side2 på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere