RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kakekaster kan få 15 år

Foto: Scanpix/Cornelius Poppe
Sist oppdatert:
Studenten som kastet kake på finansminister Kristin Halvorsen er tiltalt for en forbrytelse mot Norges statsforvaltning. Det kan gi svært streng straff.

Slik leser du enkelt TV 2 Nettavisen på mobil

Strafferammen for en slik forbrytelse er på 15 års fengsel.

- Vi endte med en relativt alvorlig tiltale, sier førstestatsadvokat Marit Bakkevig i Oslo til VG. Spørsmålet om hvilken straffebestemmelse som skulle brukes mot 24-åringen, har vært helt oppe til Riksadvokaten.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) er innkalt som vitne i saken, som skal opp for Oslo tingrett 11. oktober, skriver VG.

Halvorsen har gitt uttrykk for at kakekasteren, som slo til mot henne på hennes første arbeidsdag i Finansdepartementet, har begrenset bevegelsesfriheten hennes. Likevel har hun ikke anmeldt saken selv.

I tillegg til forbrytelse mot statsforvaltningen, er 24-åringen tiltalt for legemsfornærmelse og for å ha krenket ministeren med skremmende eller plagsom opptreden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere