RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Totalt røykeforbud på hotell

Om få år kan det bli et totalforbud mot røyking på norske hotellrom.

- Vi har ikke ønsket å utelukke røykerne, men samfunnsutviklingen peker mot helt røykfrie hotellrom. Tendensen i markedet tilsier at det ikke vil gå mer enn noen år før dette er en realitet, sier administrerende direktør Geir Lundkvist i Scandic Hotels til ANB.

2.000 av hotellkjedenes 2.500 hotellrom i Norge er i dag røykfrie. Dette tilsvarer 80 prosent, mens kravet i dag er 50 prosent. Choice Hotels har gått enda lengre, og fra 1. mai i år innførte de røykeforbud på samtlige 14 Quality Resort-hoteller i hele Norden. Forbudet omfatter også restaurantene, barene og lobbyområdene.

Røykeforbud på hotell fører til enklere renhold og bedre arbeidsmiljø for de ansatte. Markedssjef i Choice Hotels tror totalforbud er noe folk både ønsker og forventer.

Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet har i flere år vært opptatt av å innføre røykfritt hotellmiljø. De ønsker å støtte et lovforslag om totalforbud, om dette skulle bli aktuelt.

Tendensen er klar hos folket. Ifølge tall fra Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet er det kun én av ti som ber om røykerom ved hotellovernatting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere