RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pappas rike piker

Sist oppdatert:
De er rike, vakre og kjente. Les historien om Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen.

(SIDE2): Tvilllingsøstrene vokste opp i Oslo, i familiens hjem på Bygdøy. Deres mor Inger Astrup Fredriksen, er utdannet tannlege, mens faren John Fredriksen vokste opp som en arbeidergutt fra Etterstad på Oslos østkant. De to møttes for første gang i 1973.

Tidlig på 1970-tallet slo John Frederiksen seg opp som skipsmegler i New York, USA. I løpet av årene har den norsk-kypriotisk tankrederen økt sin formue betraktelig.

I dag anslåes den til å være et sted mellom 35 og 40 milliarder kroner, noe som medfører at Fredriksen kan skilte med å være Norges suverent rikeste.

Bor i London
Cecilie og Kathrine gikk på videregående i Oslo, men etter endt skolegang flyttet de til London, der familien bor i den enorme herskapsvillaen i det eksklusive området Chelsea. Helt siden Inger Astrup Fredriksen ble rammet av kreft for noen år tilbake har hun også valgt å tilbringe mye tid i Norge.

Villaen i Chelsea skal være den dyreste eiendommen som noen gang har blitt kjøpt av en nordmann, og skal være verdt nærmere en milliard kroner.

De to jentene har alltid stått sine foreldre nær, men Cecilie og Kathrine uttaler seg sjelden til pressen hverken om familiens økonomi eller deres privatliv.

Gjør som kjendisene
Tvillingene studerer ved London School of Economics and Political Science (LSE), et studiested som er akademisk anerkjent over hele verden. Vår egen kronprins Haakon tok tidligere sin master der. I tillegg har store personligheter som danskenes dronning Magrethe, John F. Kennedy og Mick Jagger studert ved skolen.

Cecilie og Kathrine har i de seneste årene fått mer og mer innsikt i hva deres far driver med. I 2005 oppholdt jentene seg en periode i Asia for å lære om shipping og økonomi. I mai i år ble også Cecilie styremedlem i finans-og inkassoselskapet Aktiv Kapital, der hennes far eier 40%.

Første storhandel
I mars i år gjorde jentene, ifølge Dagens Næringsliv, sin første storhandel da de bestilte fire kombinerte produkt- og kjemikalietankskip på 12.800 dødvekttonn på vegne av faren. Avisen skrev videre at avtalen, som også inkluderte en opsjon på ytterligere fire skip, var en investering på rundt én milliard kroner.

22-åringene skal i de siste årene også ha fattet interesse for kunst og design, dessuten er de to svært klesinteresserte og blir ofte observert i diverse designerbutikker i Londons eksklusive gater.

Slikker sol i Marbella
Så fort de får muligheten tar jentene gjerne turen til familiens hus i feriebyen Marbella på Spaninas solkyst, gjerne med flere venninner. Der slikker de sol og nyter gode måltider på de koselige restaurantene i Marbella eller Puerto Banús.

Jentene sier heller ikke nei takk til en fest, og har blitt observert på klubber som Oliviva Valere og Oh Marbella, der store stjerner som Bruce Willis, Antonio Banderas, Kevin Costner, Enrique Iglesias og vår egen jetsett-prinsesse Pia Haraldsen ofte nyter en drink eller to.

Les også saken:De 100 heteste unge

Egen leilighet på Dr.Holms
På vinteren er de sporty og skiglade søstrene ofte å se i alpintanlegget på Geilo. Familien har hele tre leiligheter på anerkjente Dr. Holms hotell, der den ene er oppført på Cecilie og Kathrine.

Familien har blant annet også en hytte på sørlandet og en leilighet på Limasol på Kypros. I april i år gav Fredriksen opp sitt norske statsborgerskap og byttet til et kypriotisk statsborgerskap. Kona og døtrene forblir norske statsborgere.

Målrettede jenter
Både Cecilie og Kathrine er kjent for å være sosiale jenter, og har en omgangskrets som inkluderer flere av Norges rikeste og omtalte personer. Venner omtaler jentene som utadvendte, blide, målrettede, omsorgsfulle og til å stole på.

Mange har hørt om de blonde skjønnhetene, men få har møtt dem. For de som ønsker å ta arvingene i nærmere øyesyn kan det være verdt å ta turen til utesteder som Odeon og La Belle Sole i hovedstaden der jentene ofte tar turen med gode venner på sommeren.

I London har de også VIP-kort på de hotteste og anerkjente utestedene. De kjente jetsett-stedene Boujis og Pangaea har en rekke ganger hatt besøk av de norske skjønnhetene, og de blir lagt merke til.

John Fredriksen har all grunn til å være stolt av sine døtre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere