RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unngå bryllupskrisene

Sist oppdatert:
Alt er klart - men antrekket mangler. Her er kriseguiden.

(SIDE2) :Invitasjonene har forlengst dukket opp i postkassen og du lurer selvfølgelig på hva du skal ha på deg til denne store begivenheten. Det første du burde gjøre er å identifisere antrekkskodeksene på invitasjonen. Står det at du er invitert i galla burde du helst ikke dukke opp i en utfordrende sommerkjole.

Knekk kodene

Når man skal i bryllup er det viktig å vite hva de forskjellige antrekkskodene betyr når invitasjonen ankommer. Hva du velger å gå i, burde være noenlunde i samsvar med den settingen bryllupet foregår i. Vi gir deg oversikten over bryllupskodene.

Gallakjole/Kjole og hvit

Her forventes det at kvinnen stiller i lang kjole. Bunadsantrekk kan gå, hvis det føles passende. En gylden regel her er at det kan være lurt å spørre på forhånd, så unngår man konflikter på den store dagen. Mange brudesalonger har i tillegg til brudekjoler spesialisert seg på selskapskjoler. Dermed burde det ikke være noe problem å få tak i en lekker selskapskjole. Herreantrekket er kjole og hvit, som ofte brukes av alle de mannlige gjestene i et bryllup. Bunad for herre er også en mulighet.

Smoking:

Litt mindre formelt enn galla. Selskapskjole er regelen for kvinner hvis det står smoking. For menn er antrekket svart, mørkeblå eller hvit smokingjakke og svarte bukser.

Aftenantrekk/Mørk dress

Her er ikke kleskoden like strikt som ved galla og gir mer spillerom for gjestene. For kvinnene er det fint mulig å ta utganspunkt i moten som er i tiden. Både lange og kjoler til leggen eller kneet er lett å finne i byens billigkjeder. Vil du ha noe mer spesielt, er et råd å oppsøke byens bruktbutikker, hvor de har et godt utvalg av kjoler fra 1950, 60 og 70- årene. Tonica Vintage har et spesiellt bra utvalg av kjoler, men vær forsiktig så du ikke tar det helt ut. Husk at det er brudens dag og at en ikke skal overskygge henne! Det forventes at mannen har mørk dress, men det er ikke noe i veien for at du kan sprite opp antrekket med en skjorte med en fresh farge som for eksempel rosa. Personlig synes jeg rosa skjorte og rosa slips er fresht. Er du usikker, gå for hvit skjorte.

Mørk dress med striper og vest.
Hage/formiddagsbryllup

Her er det vanlig med et antrekk som er finere enn det du ville hatt på deg til hverdags. Kvinnene har valget mellom kort kjole eller for eksempel en fin drakt. Mennene kan stille i lys dress, eller skjorte og bukse. Hatt er forbeholdt et formidagsbryllup og brukes ikke om kvelden. Da er det mer vanlig med oppsatt hår og hodepynt. Kronprinsesse Mette-Marit og Victoria Beckham er flittige fans av designeren Phillip Tracey som lager kule hodeplagg oppsetninger. En god ide hvis du har lyst til å skille deg litt ut.

Unngå skandalene

Det er et par ting man uansett burde unngå. Ikke kle deg i hvit eller sort. Rød er også en farge som kan være meget skummel. Hvis du er i tvil om hva som gjelder, så sjekk med brueparet. Det er ikke moro å være etterpåklok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere