RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lukket nettverk vil presse Jens

Leder i Fagforbundet, Jan Davidsen (Arkivbilde).
Leder i Fagforbundet, Jan Davidsen (Arkivbilde). Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fagforbundets leder Jan Davidsen styrer et lukket nettverk som som vil presse den rødgrønne regjeringen mot venstre.

Davidsen sitter også i Aps sentralstyre. Det er han som trekker i trådene i det som nå blir oppfattet som et nettverk hvor hovedoppgaven er å dreie regjeringens politikk mot venstre. Nettverket innebærer også en allianse mellom Bondelaget og de kommunalt ansatte i LO, melder Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Torsdag forrige uke hadde ti innflytelsesrike personer fra regjeringspartiene, LO og Bondelaget møte i Fagforbundets lokaler i Oslo. Svært få utenom dem som var med på møtet, hadde kjennskap til at det ble arrangert. Blant deltakerne var SVs nestleder Audun Lysbakken og Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen. Felles for dem som deltok, er at de alle tilhører venstresiden i sine partier.

Temaet var hvordan regjeringen kan utforme en mer offensiv næringspolitikk. Statsminister Jens Stoltenberg og hans næringsminister Odd Eriksen har gjentatte ganger blitt kritisert både i LO-kretser og i regjeringspartiene for manglende vilje til å gripe mer aktivt inn i næringspolitikken.

Også et annet kontroversielt spørsmål ble drøftet, nemlig hvordan Norge kan bruke mer oljepenger.

– Dette har ingenting med regjeringens politikk å gjøre. Møtet var knyttet til ulike artikkelsamlinger fra kretsen rundt Jon Bingen og vil sette oss bedre i stand til å delta i samfunnsdebatten, sier Davidsen til ANB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere