Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Scana kjøper Brødr. Johnsen

Scana Industrier har gått sammen med International Oilfield Services AS om å kjøpe opp industrivirksomheten Brødr. Johnsen AS på Vestby

Scana og IOS AS vil ta henholdsvis 70 og 30 prosent av Brødr. Johnsen dersom oppkjøpet gjennomføres som avtalt. Partene vil først gjennomføre en due dilligence og en endelige avtale forventes på plass i løpet av juni.

Det er ikke offentliggjort noen kjøpesum eller oppgjørsmetode. IOS AS eies av Per Anders Ravnestad og familien Førre i Stavanger.

Brødr Johnsen AS og datterselskapet Applied Manufacturing Technology AMT AS har høy kompetanse innen design, konstruksjon og produksjon av utstyr til offshoresektoren og landbasert industri.

Selskapet har ifølge Scana en god markedsposisjon spesielt innen undervannsløsninger og offshore laste- og lossesystemer. Gjennom datterselskapet, AMT, har Brødr Johnsen store ingeniørresurser, som står sentralt i selskapets satsing på utvikling og spesialdesign.

Brødr Johnsen er lokalisert på Vestby utenfor Oslo og har totalt 70 ansatte og en omsetning på rundt 106 millioner kroner.

- Oppkjøpet av Brødr Johnsen og AMT er i tråd med hva vi har kommunisert om vekst og videreutvikling av konsernets aktiviteter innen internasjonal petroleumsindustri sier konsernsjef i Scana, Frode Alhaug i en kommentar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere