RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom med Iggys tapte skatt

Foto: ASLE BENTZEN/SIDE2
Sist oppdatert:
Norske Kjetil Rognerud ga Iggy & The Stooges tilbake opptak som de ville rockerne trodde var tapt for alltid.

(SIDE2): Kjetil Rognerud fra Oslo er ansvarlig for oppdateringen av fansiden til Iggy Pop, www.iggypop.org . Etter konserten med famøse The Stooges ga han Stooges-gitarist Ron Asheton og bassist Mike Watt hver sin kopi av uvurderlige skatter.

Solgte for dop
- The Stooges klarte ikke å beholde noen av opptakene fra begynnelsen av 1970-årene. De byttet bort alt for å få penger til dop, forklarer Rognerud overfor side2.

Nylig fikk han tak i opptak av Iggy & The Stooges fra 1970.

- Opptakene har ligget på loftet til en fyr i 30 år, og jeg har laget en kopi til hver av Asheton og Watt. De skal også få hver sin DVD-kopi av alt som er gjort av tv-opptak av The Stooges, sier Rognerud på vei inn til backstage-området i Bergenshallen.

- Wow!
Bak scenen venter Asheton og Watt, og blir matt i blikket når Kjetil Rognerud forteller dem hva de får opp i hendene. Opptak Asheton ikke har hørt siden han selv trakterte gitaren da opptakene ble gjort i 1970.

- Wow - dette vil jeg høre, sier Asheton.

Etterpå kommer DVD-en med tv-opptakene, noe som utløser flere «all right», «wow» og til og med et «respect» fra Mike Watt. Gitarist Asheton og bassist Watt var i hundre etter konserten - nesten som i gamledager.

- Bedre. Det er mye mer moro, og endelig har vi et bra publikum. Før i tiden var vi et kultband, vi var helt ukjente. I dag får vi spille på bedre konsertsteder, vi er langt mer fokusert på musikken. Før i tiden dreide det seg mest om jenter etter showene, og andre ting som skapte problemer for oss, smiler Ron Asheton bak mørke solbriller.

Ny plate
Mike Watt setter i gang skravla, og trekker inn Henrik Ibsen når han skryter av det norske rockepublikummet.

- Publikum her er meget lydhørt. Vi har gode vibber. Dere er oppriktige og lyttende. Du vet Ibsen? En folkefiende? gestikulerer Mike Watt mellom magedragene av Marlboro-sigaretten.

The Stooges jobber for tiden med en ny plate. «Secret Plan» skal være ferdig til oktober. Det blir den første platen med nye låter etter 35 år, og det er Nirvana- og Red Hot Chili Peppers-produsenten Steve Albini som skal produsere platen.

- Hvordan gikk det til at dere ville lage plate nå, etter så mange år?

- De ønsket det. De ønsket det. Det er som et oppdrag. Det er et bånd mellom Iggy, Ron og Scott. De har spilt sammen med mange andre i mellomtiden. Men de henger sammen. Det er noe naturlig med det, forklarer Watt.

Han mener den musikalske magien fra begynnelsen av 1970-årene fortsatt er der.

- Iggy ble nettopp 59 år gammel. Han stagediver fortsatt. Han blør hver gang vi spiller konserter, sier Watt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere