RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Husrivingen» var bløff

(TV 2)
Sist oppdatert:
Saken om supporterne som ville rive Raymond Kvisviks hus var en gedigen bløff. Det hele var iscenesatt av Fredrikstad-spilleren selv.

Bakgrunnen for spøken var en artikkel i TV 2 Nettavisen mandag. Her ble det hevdet at flere Fredrikstad-supportere mente Raymond Kvisvik ikke hadde levd opp til forvetningene siden returen til Plankebyen, og at de ville ha ham fjernet fra klubben.

Hevn
Selv om Plankehaugen tok avstand fra netthetsen, falt det Raymond Kvisvik svært tungt for brystet at Nettavisen omtalte kritikken av ham. Så tungt at han tok kontakt med medlemmer i Plankehaugen og konstruerte historien om at fansen ville rive huset de har bygget for ham i vinter.

- Saken startet på mandag da TV 2 Nettavisen skrev en sak om supportere som ville ha meg løst fra kontrakten. Det var en useriøs sak som kom rett i trynet på meg. Jeg var rett og slett sjokkert. Dagen etter var jeg ute på huset, der supporterne drev og jobbet. De laget en filmsnutt med noe rivingsarbeider, og denne ble lagt ut på Plankehaugen sine sider. Det var flere som ringte, blant annet TV 2.

Si din mening om Kvisviks spøk i Veggavisen.

Fjernsynskanalen sendte reporter Ernst A. Lersveen til Østfold. Det resulterte i toppsak på TV 2 Sporten og TV 2 Nettavisen, med intervju av styremedlemmer i Plankehaugen og Kvisvik selv. Her ble det påstått at Plankehaugen hadde stanset byggearbeidene på Kvisviks hus, og at de hadde revet løs mursteiner og plankebiter.

Troverdig
Lersveen sier han stusset over påstandene om at supporterne ville rive huset, men fant det troverdig at Plankehaugen ville stanse byggingen.

- Det med rivingen var mest en symbolsk greie. Men jeg fant det troverdig at supporterne ville stoppe byggingen som en markering av at de ikke var fornøyd med Raymond.

- Hordan reagerte du da du hørte at det var en løgn?

- Grunnlurt
- Jeg ble paff. Jeg ble tydeligvis grunnlurt, sier Lersveen til TV 2 Nettavisen.

- Hva synes du om det da?

- Det er helt greit at jeg drites ut. Men jeg liker dårlig at jeg brukes til å lure andre, både TV 2 og flere hundre tusen seere. Jeg tar det på min egen kappe, men jeg snakket med så mange forskjellige personer at jeg ikke så noen grunn til ikke å sende saken.

- Er det noe TV 2 burde gjort annerledes i denne saken?

- Ja, selvsagt. Vi burde sjekket saken så grundig at den ikke hadde kommet på luften. Men vi gjorde grundig arbeid, uten at vi klarte å avsløre det.

- Hadde dette skjedd for 26 dager siden, hadde det vært morsomt. Men ikke i dag, avslutter Lersveen.

Raymond Kvisvik synes derimot det hele var morsomt.

- Jeg synes det var moro å fleipe litt tilbake. Jeg skjønner at Ernst reagerer, men jeg er sikker på at han tåler dette, sier Kvisvik, som lover å ringe TV 2-reporteren for å skvære opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere