RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jansen reddet forhandlingene

Sist oppdatert:
Flystreiken er over. Det kan reisende og ansatte takke administrerende direktør Petter Jansen for, mener Kabinforeningen.

Klokken fire natt til lørdag kunngjorde SAS Braathens at streiken er avblåst. Ledelsen og Norsk Kabinforening var endelig kommet til enighet.

- Det var administrerende direktør Petter Jansens personlige inngripen i forhandlingene med de kabinansatte som reddet avtalen, sier leder i Norsk Kabinforening John Lyng til TV 2 Nettavisen.

- Vi har fått gjennomslag for de kravene vi hadde i forhandlingene, med likt arbeids- og fritidssystem for piloter og de kabinansatte, som er en kvinnedominert yrkesgruppe, sier en fornøyd Lyng.

Det har vært kjempet for både å beholde pensjonsavtalene og forsikringsavtalene for de kabinansatte, og dette skal det nå være enighet om.

- Totalt sett måtte vi si ja til avtalen, sier Lyng.

Til tross for at streiken er over, vil ikke trafikken gå som vanlig før søndag. Her ser du hvilke fly som er kansellert.

Jansen grep personlig inn

- Det var ikke et godt forhandlingsklima hos Riksmeklingsmannen, som sikkert mange har fått med seg, forteller John Lyng. Riksmeklingsmannen var ikke involvert i forhandlingene som førte til at streiken ble avblåst.

- Årsaken til at avtalen i det hele tatt kom i havn, er at Petter Jansen personlig grep inn og tok tak i forhandlingene, konstaterer Lyng, som mener de kabinansatte nå har fått en bedre avtale enn den som ble inngått mellom SAS Braathens og SAS Braathens Kabinforening torsdag.

Ber medlemmene komme på jobb

Norsk Kabinforening har nå sendt beskjed til alle sine medlemmer om at de skal vende tilbake til arbeidet igjen.

- Vi har sendt SMS til alle våre medlemmer om snarest å få på seg uniformen og komme seg på jobb, sier Lyng til TV 2 Nettavisen.

- Det vil nok gå fortere enn folk tror å nå tilbake til full dekning.

Ifølge Petter Jansen skal trafikken være i rute igjen søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere