RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange flyr med Norwegian

Sist oppdatert:
Hele 81 prosent flere fløy med Bjørn Kjos og Norwegian i mars.

Norwegian fraktet i mars 375.079 passasjerer, noe som er ny rekord. I samme periode i fjor var det 207.795 passasjerer som brukte Norwegians fly.

Det tilsvarer en økning på 81 prosent, samtidig hadde flyselskapet en vekst på 77 prosent i passasjertrafikken.

Total kapasitet (ASK) økte med 63 prosent i forhold til mars 2005. Kabinfaktoren var 78 prosent mot 72 prosent i samme periode året før. Det er en økning på 6 prosentpoeng.

For mars forventer selskapet en yield i størrelsesorden 0,77 kroner.

- Økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum henger sammen med selskapets ekspansjon og oppstart av nye ruter i perioden april 2005 til mars 2006, samt tilpasning av produksjonen og stadig økende passasjertilgang, skriver selskapet i en melding.

Passasjertrafikken innenlands hadde en økning på 42 prosent samtidig som kapasiteten hadde en økning på 36 prosent. Kabinfaktoren ble 76 prsoent mot 73 prosent i samme periode i fjor. Trafikken innenlands er påvirket av produksjonsendringer som følge av et bedre tilpasset ruteprogram, oppstart av Stavanger-Bergen, endret påskehøytid i forhold til 2005 samt en jevn økende tilgang av passasjerer.

Utenlands økte passasjertrafikken 117 prosent samtidig som kapasiteten er økt 94 prosent. Kabinfaktoren ble 80 prosent mot 71 prosent i perioden i fjor.

- For mars forventer selskapet en yieldreduksjon på 5 prosent sammenlignet med mars 2005. Yieldutviklingen henger i hovedsak sammen med en økt andel utenlandstrafikk med relativt sett lavere yield, samt innarbeidelse av økt produksjon på selskapets ruter til Nord-Norge, begrunner selskapet.

Salg over internett var i mars 81 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere