RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- «Typisk norsk» er plagiat

Sist oppdatert:
Over en helsides kommentar i Aftenposten anklager Nynorsk kultursentrums direktør Ottar Grepstad «Typisk norsk»-folket for plagiat. Dinamo forlag inviterte tirsdag Grepstad til dialog.

I lys av den såkalte Alnæs og Gyldendal-saken om «Historien om Norge» går direktør for Nynorsk kultursentrum, Ottar Grepstad til angrep på boken «Typisk norsk».

Grepstad fremhever at han til Ivar Aasen-året skrev «Nynorsken i årstall», som er tilgjengelig via aasentunet.no.

Litt redigert fremstår mye av dette stoffet i «Typisk norsk»-boken, mener Grepstad. I forordet til boken skriver «Typisk norsk»-forfatterne at de har stjålet en del fra folk og bøker, men han mener kildehenvisningen er upresise.

- I boka har forfattarane brukt andre sitt stoff på ein slik måte at lesarane ikkje kan kvite kven som faktisk har funne fram til og utforma dette stoffet, heter det i Grepstads kronikk.

Dinamo forlag som står bak boken har allerede tatt kontakt med Ottar Grepstad før kronikken kom på trykk.

- Hvis det er gjort noen feil, skal vi rette opp dette. Vi er et forlag som ønsker å leve etter etiske retningslinjer, sier forlagets daglige leder, Ottar Samuelsen til Budstikka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere