RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Og så skapte Gud...

Sist oppdatert:
Hvis du har ventet på en grunn for å kjøpe deg Xbox 360, så er den kommet. Her er et av tidenes spill.

(Spillmagasinet): Noen ganger er det vanskelig å beskrive en opplevelse. Det finnes knapt ord for den første forelskelsen eller første gangen man opplever seksuell omgang med valgt kjønn.

Video:Se gameplay-video fra spillet.
Guide:De beste spillene til Xbox 360.

Alle bildene fra spillet i bunn av saken.

På samme måte finnes det få måter man kan beskrive dette spillet på som vil være dekkende.

Storartet. Flott. Glimrende. Utmerket. Ypperlig. Plettfritt. Fullkomment. Perfekt.

«Oblivion» er den våte drømmen av et dataspill som spillanmeldere og andre datanerder har fablet om i årtier. Et spill så åpent, så spillbart, så fullendt i all dens prakt at man klarer knapt å tenke på annet.

For å gi deg et lite innblikk: Du tar kontrollen over en karakter, en karakter du utformer selv. Glem alt Electronic Arts har gjort med Game Face, glem alle andre lignende ting - du har aldri hatt så stor kontroll over hvordan din karakter skal se ut.

Alle detaljer kan skrus på inntil du har laget akkurat den karakteren du ønsker. Hvis du ønsker. Har du ikke lyst til å gjøre det kan du trykke random og hoppe glad videre.

Pølse og øl

Det er bare ett eksempel på hvorfor «Oblivion» funker som ketchup på pølsa og øl til fotballkamp. Her har utviklerne tenkt på alt. Til og med historien har de klart å gjøre så god at den interesserer i seg selv.

Kort fortalt så er det fare for at noen skikkelig slemminger fra «Oblivion» (derav navnet) er på vei over i den verden hvor du lever.

Bank livsskiten ut av monstre

Du får i oppdrag å gjeninnsette keiseren, og for å gjøre det må du finne ut hvordan dette kan skje. Hvis du ønsker.

«Grafikken er av en slik klasse at du knapt vil forstå det før du ser det»

Du kan, hvis du vil, bare traske rundt omkring i det enorme (ja, vi mener virkelig enorme) spillet og bare utføre mindre oppdrag for privatpersoner, foreninger du melder deg inn i eller dukke ned i forskjellige grotter for å banke livsskiten ut av monstre.

Eller, kanskje vil du heller snike deg rundt og stjele alt du kommer over? Du bestemmer.

Pink Floyd og Coldplay

Grafikken er av en slik klasse at du knapt vil forstå det før du ser det, lyden er muligens det svakeste på spillet - noe som betyr at den bare er svært god (skulle den vært perfekt ville vi gjerne hatt mer variasjon i bakgrunnsmusikken og litt flere forskjellige typer stemmer).

Likevel: Å klage over lyden i «Oblivion» er som å klage over at oppvarmingsbandet til et gjenforent Pink Floyd bare var Coldplay.

Perfecto

Spillbarheten er rett og slett perfekt. Det tar deg omtrent tre minutter før du har det i fingrene, og etter den tid så er det bare å spille i vei. Enten ved å gå fra a til å, eller bare hoppe på et kart - hvis du ønsker det.

«Spillbarheten er rett og slett perfekt!»

Slåssing kan gjøres enkelt, eller vanskelig - du bestemmer (eller mer riktig: Din stil bestemmer).

Etterhvert som figuren din utvikler seg lærer han/hun seg nye angrep som krever ulike bevegelser med styrespakene, og kampene blir plutselig enda bedre.

Store skip, små flasker

Vi har nå spilt dette spillet i godt over tolv timer, og kun sett deler av kartet og utført noen få av de oppdragene vi kunne ha gjort. Det sier litt om hvor stort dette spillet er.

Oppdragene varierer fra «finn fyren og drep ham» til «snik deg inn i huset og stjel noe», eller løs et mordmysterium. De er faktisk mer variert enn vi har funnet hvis vi tok de tre-fire rollespillene vi har anmeldt i det siste og la de sammen.

«Oblivion er en våt drøm av et dataspill»

Hvordan de har klart dette er like mystisk for oss som hvordan noen klarer å putte store skip inn i små flasker.

Ut og kjøp

Hvis du er av typen som på død og liv må finne feil i alt i hele verden så klarer du å finne noen i dette spillet også.

Du kan utnytte småting for å forstyrre balansen i spillverdenen (legg merke til at det er du som gjør det da), og en av våre to anmeldere har opplevd noen småkrasj.

Men det spiller absolutt ingen rolle. Feilene kan sammenlignes med et par regndråper i Atlanterhavet. Har du Xbox 360 må du kjøpe dette spillet. Har du det ikke så kjøper du en XBOX 360 og dette spillet.

Mangler du TV å spille på, så kjøper du det også. Mangler du en stue... ja, du skjønner greia.

«Oblivion»? Nei, Nirvana.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere