RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du burde skamme deg

Sist oppdatert:
Wenche Foss så rødt da hun deltok i homo-debatt på TV 2s Tabloid mandag kveld.

Se programmet her!

Skuespilleren hisset seg kraftig opp i møtet med Espen Ottosen fra Norsk Luthersk Misjonssamband og Erling Lundeby fra nettverket «Til Helhet» på direkten mandag.

Bakgrunnen for diskusjonen var et oppslag i Dagsavisen hvor Oslos biskop Ole Christian Kvarme rådet homofile til å gå til psykolog.

Utspillet har vakt sterke reaksjoner, og nå kaster Wenche Foss seg inn i debatten.

Fikk feber
- Da jeg leste om dette utspillet fikk jeg feber - høy feber. Det er synd du ikke er her i dag, Kvarme, så kunne vi ha snakket direkte til deg. Du som biskop, du bør stå frem. Du sa jo en gang at vi skal elske alle! lød divaens klare beskjed.

Foss, som selv har mange homofile venner, gjentok flere ganger at homofili er noe man blir født med og ikke kan velge bort.

- Jeg kjenner 150-200 homofile, og ingen av dem ønsker behandling. De er født homofile, og lever deretter. Og jeg synes de skal respekteres! freste hun.

- Skam deg!
Foss var kraftig oppgitt over sine debatt-motstandere, som mener homofili kan kureres.

- Det vrimler av utenlandske undersøkelser på dette området. Det er blant annet en ateist i USA som har gjort undersøkelser blant homofile som viser at flere av dem har endret legning, sa Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband.

Han fikk støtte av Erling Lundeby fra foreningen «Til Helhet».

- Følelsene kan man ikke gjøre noe med, men å leve ut sin homoseksualitet er galt ifølge Guds ord. Der er Bibelen helt klar, fastslo Lundeby.

- Du burde skamme deg. Slike utspill kan føre til flere selvmord, repliserte Wenche Foss.

I neste øyeblikk siterte hun Bjørnstjerne Bjørnson mens hun stirret harmdirrende inn i kamera: «Elsk din neste, du kristensjel, tred ham ikke med jernskodd hæl, ligger han enn i støvet. Alt som lever, er underlagt kjærlighetens gjenskapermakt, bliver den bare prøvet».

Venner begikk selvmord
Etter sendingen fortalte Foss til TV 2 Nettavisen at hun selv har flere homofile venner som har begått selvmord.

- Jeg kjenner så mange homofile i dag som er fortvilet over at de ikke blir respektert. Flere av dem er kristne. Jeg kjenner også mange fortvilte foreldre. Derfor engasjerer jeg meg så sterkt i denne saken, sier hun.

Oslos biskop sendte mandag ut en pressemelding hvor han beklaget homo-utspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere